5 tendinte inedite in materie de design interior pentru baie

0
467
design interior

5 tendinte inedite in materie de design interior pentru baie

Daca te-ai gandit ca este nevoie sa schimbi felul in care arata baia ta si ca ai nevoie de idei in ceea ce priveste stabilirea unui nou design ar trebui sa stii ca si tendintele s-au schimbat in ultimii ani si iti ofera posibilitati nelimitate. Iata cateva idei de amenajare la interior a bailor care te vor ajuta sa obtii aspectul modern atat de dorit.


Amenajarile de tip ”hotel” sunt acum in tendinte

Cu siguranta amenajarile si dotarile bailor din hoteluri ti-au atras atentia atunci cand ai fost in vacanta, mai ales prin prisma felului in care sunt organizate si depozitate toate produsele. Suporturile pentru prosoape, precum sunt dulapurile ce se regasesc in bai sau chiar etajerele, pot fi o solutie foarte eficienta pentru amenajare dar si pentru o organizare mai buna a baii tale. Este important sa ai in vedere insa mai inainte de orice functionalitatea baii si abia apoi esteticul, tocmai pentru a lua in calcul toate variantele de organizare.

Amenajarile cu piatra naturala

Piatra naturala a ocupat dintotdeauna un loc fruntas in ceea ce priveste preferintele utilizatorilor si iata ca in ultimii ani acestea au devenit mai cunoscute ca oricand. In general beneficiarii opteaza pentru bai placate cu travertin, deoarece acest material ofera un bun raport calitate-pret. Pretul travertinului este mai mic decat cel al granitului sau al placarilor cu marmura si din acest motiv cel mai adesea este preferat de catre utilizatori.

Pe de alta parte, marmura si granitul sunt elemente de placare interioara cu mult mai elegante, insa si pretul lor este unul pe masura.


Amenajarea pe baza de culori contrastante

Daca pana nu demult se opta foarte mult pe combinatii cuminti de culori, cu nuante calde sau pastelate, in ultimii ani s-a pus din ce in ce mai mult aspectul pe coloristica intensa. Astfel, nuantele de albastru electric sunt combinate cu nuante de verde smarald, dar nici tentele de galben, gri sau negru nu lipsesc. Albul din baie a inceput treptat sa se estompeze, lasand locul unor culori mai puternice, in functie desigur si de tipul camerei si de dimensiunea acesteia.

Amenajarea pardoselilor cu sisteme performante de acoperire

Un lucru foarte important de stiut in ceea ce priveste baile moderne este acela ca din ce in ce mai multe persoane opteaza pentru sisteme performante de incalzire in pardoseala, pentru ca mai apoi sa aleaga sisteme de acoperire care ies in evidenta. Folosirea materialelor compozite pentru acoperirea pardoselilor bailor sau chiar folosirea rasinii epoxidice conduce treptat catre o schimbare majora la nivel de amenajare interioara a camerelor.

Rasina epoxidica este cunoscuta pentru aportul ei major pe care il aduce la nivel de estetica, insa si parchetul dublu si triplustratificat reprezinta solutii foarte bune de acoperire in bai. Cu siguranta in cazul parchetului este nevoie de un pic de grija la nivel de amenajare, pentru ca baile sunt camere cu umiditate mare, insa acest lucru nu ar trebui sa te impiedice sa alegi cel mai potrivit sistem de acoperire pentru baia ta.


Amenajarea bailor cu cadite de dus sau walk-in

Fata de anii trecuti, cand baile erau compuse din corpuri mari de mobilier si articole de utilare, in prezent se merge foarte mult pe ideea de spatiu si de eliberare a acestuia, astfel, locul cazilor de baie este luat de cadite de dus, iar baile capata astfel un nou aspect, modern, nonconformist si unic.

Amenajarea bailor este un domeniu in continua schimbare deoarece pune foarte mult pret pe ideea de adaptare la tendintele moderne de amenajare interioara. Este important sa cauti ideile si inspiratia, pentru ca baia ta sa poata capata o imagine nou si un aspect deosebit, exact asa cum iti doresti.

sursa foto: Unsplash