5 Trucuri de care sa tii cont pentru a calca mai rapid, mai usor

0
440

5 Trucuri de care sa tii cont pentru a calca mai rapid, mai usor

Atunci cand vrei haine impecabile, calcatul acestora face parte din proces. Tine cont de sfaturile de aici pentru a calca mai rapid si vei avea o tinuta fara cusur.


De la sfaturi, trucuri, pana la lucruri de care sa tii cont, toate ideile de aici te vor ajuta sa calci mai rapid, mai usor si sa ai haine perfecte.

1. Alege sa calci folosind corect echipamentul

O greseala des inalnita in randul persoanelor care vor sa calce rapid este aceea de a folosi orice masa sau suprafata plana. Chiar daca pare a fi ideala pentru a calca, aceasta suprafata nu permite trecerea aburilor prin material.

2. Calitatea fierului de calcat

Un alt lucru important de care trebuie sa tinem cont pentru a calca hainele perfect este calitatea fierului de calcat. Alege unul dintre aceste fiare de calcat cu functie de schimbare a temperaturii, functie de aburi si apa, dar si o talpa calitativa.


Calitatea fierului tau se va vedea atat in modalitatea de calcare a rufelor, cat si in rapiditatea procesului.

Truc util: Sorteaza hainele in functie de temperatura folosita, astfel incat sa nu risti sa calci o camasa dintr-un material subtire, firav, la o temperatura inalta.

haine calcate ca la carte

3. Calcatul hainelor inchise la culoare

Calcatul hainelor inchise la culoare poate deveni o adevarata provocare, mai ales atunci cand nu stii cum sa procedezi pentru ca acestea sa nu aiba urme.


In primul rand, intoarce hainele pe dos. Poti folosi acest truc si in cazul hainelor de culoare inchisa, dar si in cazul materialelor delicate. Apoi, foloseste o bucata de panza subtire sau o batista care sa te ajute sa protejezi materialul. In acest fel, hainele tale nu vor capata luciu.

4. Scapa rapid de cute fara fierul de calcat

Daca esti intr-o excursie sau vrei sa scapi rapid de o cuta si nu ai fierul de calcat la-ndemana, poti folosi chiar si un uscator de par profesional. Pozitioneaza-l deasupra cutei folosind treapta cea mai mare de caldura si vei scapa de cute in cateva zeci de secunde. Este un truc ideal pentru momentele in care esti pe fuga, dar si pentru calatoriile in care ai uitat fierul de calcat acasa.

5. Calca rufele cat sunt inca umede

Chiar daca fierul tau de calcat are functie de aburi, cel mai eficient este sa calci rufele cat acestea sunt inca umede. Daca nu ai posibilitatea de a le calca imediat ce s-au uscat partial, atunci nu ezita sa le stropesti cu putina apa. Vei reusi in acest fel sa injumatatesti timpul pe care il petreci calcand rufele tale.


Nu uita sa lasi rufele deoparte timp de cel putin 20-30 minute inainte de a le purta.

sursa foto: Pexels