5 Trucuri simple, rapide și gratuite pentru un grădinărit ușor

0
361

5 Trucuri simple, rapide și gratuite pentru un grădinărit ușor

Am pregătit pentru tine câteva trucuri care nu îți vor consuma mult timp, sunt gratuite și te vor ajuta enorm atunci când vine vorba de grădinărit ușor.


Indiferent că vine vorba de soțul tău, de compost sau de creșterea legumelor și fructelor, aceste sfaturi îți vor fi de ajutor.

Verifică gratuit textura solului tău

Dacă vrei să știi, cu aproximație, ce fel de sol ai, atunci acest sfat te va ajuta. Poți afla foarte ușor dacă solul tău este unul argilos sau nisipos.

Tot ce trebuie să faci este să iei puțin pământ umed și să încerci să îl faci ca un bulgăre. Apoi împinge degetul în mijlocul bulgărelui. Dacă solul este argilos și nisipos, bulgărele se va sfărâma. Dacă nu se sfărâmă, solul tău este în mare parte argilos.


Păstrează iarba după ce ai tăiat-o

Pentru a face gratuit fertilizator plin de fosfor, potasiu și câțiva micronutrienti foarte importanți, tot ce trebuie să faci este să păstrezi iarba după ce ai tăiat-o.

În urma acestui proces, iarba tăiată este un îngrășământ excelent care îți vor ajuta plantele să crească mai sănătos și mai frumos.

Fertilizator din frunze

Pe timp de toamnă, este important să colectezi toate frunzele care au căzut din copaci. Cu ajutorul lor vei face cel mai bun și organic fertilizator pentru solul tău, fertilizator care te va ajuta să crești retenția de apă din sol cu peste 50%.


Păstrează semințele

Păstrarea semințelor din legumele, ierburile, fructele și florile pe care deja le-ai este o modalitate excelentă de a cultiva gratuit noi plante. Este unul dintre cele mai bune trucuri pentru grădină.

Poți face și schimb cu vecinii tăi

Pentru a te bucura de alte soiuri de semințe în mod gratuit, fă schimb cu vecinii, cu un prieten sau cu un grădinar pentru a te bucura de semințe gratuit. În acest fel, vei putea să crești plante noi.

Salata verde – Beneficiile acestei legume gustoase si cum o putem consuma

sursa foto: Pinterest