6 Intrebuintari importante ale bicarbonatului de sodiu

0
313
bicarbonat de sodiu

6 Intrebuintari importante ale bicarbonatului de sodiu

Un ingredient atat de banal ce se gasesc in casele noastre are o multime de intrebuintari importante. Descopera-le si tu pentru a putea sa te bucuri de ele.


Bicarbonatul de sodiu este un ingredient ce se gaseste rapid, este accesibil ca si pret si inofensiv atat atunci cand vorbim de ingrijirea personala, cat si de curatenie. Bicarbonatul are o multime de intrebuintari pe care ar trebui sa le pui si tu in aplicare.

Ajuta igiena orala

Inainte de a te spala cu pasta ta de dinti, alege sa folosesti bicarbonatul de sodiu. Spala-te pe dinti cu o pasta formata din putina apa si bicarbonat de sodiu. Nu doar ca ajuta la eliminarea bacteriilor de pe dinti, gingii, dar si de pe limba, insa este benefic si pentru ca ajuta la curatarea acestora.

Te scapa de mirosurile neplacute

Bicarbonatul de sodiu este extrem de util in orice casa. Acesta te poate scapa de mirosurile neplacute din frigider. De exemplu, poti pune bicarbonat de sodiu intr-o farfuriora, farfurioara pe care sa o pui in frigider. Mirosurile neplacute de mancare vor disparea.


Ideal pentru igiena personala

De asemenea, daca transpiri des si aceasta transpiratie are mirosuri neplacute, te sfatuim sa alegi bicarbonatul de sodiu. Spala-te cu el sau pune putin in pantofii tai si lasa-l sa actioneze peste noapte. Este extrem de benefic.

Curata masina de spalat

Cu ajutorul bicarbonatului de sodiu poti sa cureti masina de spalat rufe. Este un ingredient puternic si extrem de benefic. Descopera cum din acest articol: Curatarea masinii de spalat in 2 pasi simpli – Eficient si rapid.

Curata chiuveta

Curata chiuveta cu ajutorul unui burete moale, putina apa calda si bicarbonat de sodiu. De asemenea, chiar si cada poate fi curata in acest fel.


Inlatura petele

Petele de pe cesti pot fi inlaturate usor daca le cureti cu putin bicarbonat.

Redu mirosul de pe maini

Mirosurile persistente de peste sau usturoi de pe maini pot fi reduse cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Simplu, ieftin si rapid.

sursa foto: Pinterest