6 Trucuri si sfaturi pentru ingrijirea plantelor pretentioase

0
1111
ingrijirea plantelor in ghiveci

6 Trucuri si sfaturi pentru ingrijirea plantelor pretentioase

Indiferent de sezon, exista cateva plante de ghiveci pretentioase, care au nevoie de ingrijiri suplimentare. Cu toate acestea, indragim aceste plante si vrem sa aflam toate secretele pentru a avea grija de ele cum se cuvinte.


Astazi, am adunat o serie de sfaturi pentru a ingriji plantele pretentioase.

1. Alegerea ghiveciului

Alegerea ghiveciului este unul dintre cei mai importanti pasi atunci cand vine vorba de ingrijirea plantelor noastre. Asigura-te ca plantele tale au destul loc pentru a isi intinde radacinile si ofera-le un ghiveci in care sa creasca frumos, in functie de necesitatile fiecareia.

2. Pastreaza pamantul curat

Pamantul din ghiveciul plantelor trebuie sa fie mereu curat. Alege cu grija produsele pe care le pui in sol deoarece zaharurile acumulate pot favoriza aparitia parazitilor.


3. Afanarea solului

In natura, exista afanatori naturali precum ramele si alte insecte care misuna prin pamant. Cum in ghiveci nu ne dorim sa avem astfel de insecte, trebuie ca, o data pe luna, sa afanati pamantul. Sapati cu grija pamantul fara sa deranjati radacinile plantei.

In functie de nevoile plantei, pamantul trebuie schimbat la anumite intervale de timp.

4. Urmariti lumina

Este important sa va documentati pentru a sti de cata lumina are nevoie fiecare planta in parte. De exemplu, ingrijirea bonsailor presupune pozitionarea acestora intr-un loc insorit si cald, unde plantele sa se poata bucura de lumina si de sterilizari regulate.


Pe de alta parte, ingrijirea begoniilor presupune ca vara acestea sa fie pozitionate in locuri ferite de multa lumina.

5. Curatati plantele

O data la cateva zile este nevoie sa curatati plantele. Verificati daca ele au frunze uscate, varfuri de lastari uscati si aveti grija sa indepartati mereu partile uscate pentru ca plantele sa poata sa creasca frumos si sanatos in continuare.

6. Udarea plantelor

Plantele din ghiveci au nevoie de apa constant. Exista plante care au nevoie de apa mai des decat alte specii, acestea fiind foarte sensibile atunci cand nu primesc apa.


Truc: Puneti o sticla de plastic cu apa cu fundul in sus, chiar in ghiveci. Planta va consuma cata apa are nevoie. Acest truc este excelent pentru perioadele in care sunteti plecat de acasa pentru cateva zile si aveti nevoie de o solutie de urgenta pentru plantele voastre.

De asemenea, mai exista si udarea plantelor care se face prin intermediul unor accesorii numite globuri de apa. Acestea sunt accesorii simple, dar foarte practice, prevazute cu o tija prin care apa picura in interiorul ghiveciului, udand planta treptat.