Flori rezistente si frumoase pentru gradina ta de vara

Flori rezistente si frumoase pentru gradina ta de vara

Tocmai te-ai mutat la casa si nu stii ce flori rezistente sa alegi pentru gradina ta. Nu te pricepi inca la gradinarit foarte bine, insa ai vrea sa ai cateva flori in gradina care sa iti coloreze spatiul.


Ei bine, ai ajuns in locul potrivit. Lista de astazi contine flori frumoase, rezistente si ideale pentru gradina ta. Ele nu se ingrijesc deloc greu si sunt frumoase pentru orice gradina, indiferent de zona in care locuiesti!

Carciumaresele – Zinnia elegans

Carciumaresele sunt flori frumoase, ce pot fi gasite intr-o multime de culori frumoase. De la galben, oranj, crem si roz, aceste flori iti pot infrumuseta cu usurinta gradina.

Carciumaresele au nevoie de mult soare, asa ca ai grija sa le plantezi intr-un loc in care soarele va ajunge toata ziua. De asemenea, ele infloresc inca din luna iunie si pana tarziu, in luna octombrie. Astfel, vei avea flori frumoase si colorate toata vara, dar si in toamna.


Carciumaresele trebuie udate periodic, insa ai grija sa nu le oferi apa in exces. Uda direct solul si ai grija sa nu umzesti frunzele. Ele se inmultesc prin seminte si se seamana primavara devreme in zone insorite.

Panselute – Flori rezistente pentru gradina

Panselutele iti fac gradina mai colorata, ele inflorind inca de la inceputul primaverii.

Ele sunt flori ce se inmultesc prin seminte. Le place soarele si pot fi plantate atat in gradina ta, cat si in ghivece, daca locuiesti la apartament.


Panselutele nu trebuie sa fie pozitionate intr-un loc cu prea mult soare deoarece s-ar putea sa vestejeasca.

Craitele

Craitele sunt flori frumoase ce pot infrumuseta orice spatiu. Ele au nevoie de cantitati moderate de apa, astfel incat stratul de la suprafata sa aiba timp sa se usuce intre doua udari.

Nu sunt deloc pretentioase, insa trebuie sa tii cont de cateva sfaturi utile pentru ca ele sa infloreasca si sa iti infrumuseteze gradina mereu!


Lumina este importanta pentru craite. Ele au nevoie de spatii luminoase, unde soarele ajunge rapid. Inmultirea se face prin seminte si la aceste flori.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI