Ce lucrari facem in gradina in luna Iunie – Luna Ciresar
Luna iunie (Luna Ciresar) este a sasea luna a anului. Aceasta luna dureaza 30 de zile, iar pe data de 21 iunie este cea mai lunga zi a anului. La noi in tara, luna iunie se numeste Ciresar.
Afla ce lucrari de ingrijire a plantelor sa demarezi in gradina ta in luna Iunie! Tine cont de aceste sfaturi utile pentru a avea o gradina frumoasa, sanatoasa si fructe si legume delicioase!
Lucrarile din gradina in luna Iunie – Luna Ciresar
In luna iunie se coc ciresele. In aceasta luna apar primele roade din gradina. Acum este momentul sa ne bucuram de salata, morcovi, dar si de alte culturi.
Scapa de buruienile din gradina
Luna iunie este luna in care trebuie sa ne ocupam mai serios de gradina. Acum, trebuie sa scapam de buruienile care cresc continuu si parca nu se mai opresc. Pentru ca legumele sa se dezvolte frumos, trebuie sa ai grija sa plivesti straturile ori de cate ori este nevoie.
Toate buruienile din jurul legumelor trebuie indepartate pentru a avea legume frumoase si sanatoase.
Copilirea in Luna Ciresar
In luna iunie trebuie sa te ocupi atat de legarea, cat si de copilirea rosiilor. Copilirea reprezinta o operatiune ce trebuie facuta pentru a evita pierderea din productie. Cu ajutorul unei foarfeci de gradina sau chiar direct cu mana se inlatura lastarii tineri ce cresc la baza tulpinii. Daca este vorba de suprafete mai mari, tine cont ca aceasta operatiune poate sa dureze destul de mult deoarece munca se face la fiecare fir in parte.
Plantarea rasadurilor
La inceputul acestei luni se planteaza rasadurile de rosii pentru cel de-al doilea ciclu. De asemenea, se planteaza si varza de toamna, conopida, varza de bruxelles, dar si gulia de toamna. Puteti planta si fasole si broccoli, dar si mazare.
Luna iunie este perfecta si pentru a planta castravetii pe care o sa ii recoltam in toamna!
Udarea legumelor
Udarea legumelor trebuie facuta in mod regulat in aceasta perioada, insa acest lucru depinde si de temperatura de afara si de vremea din aceasta perioada.
Indeparteaza paduchii
Pentru a indeparta paduchii de frunze, poti folosi un macerat din doua kg de tulpina si frunza de urzica verde cu 20 de kg de apa care se pun la soare. Se lasa totul pentru aproximativ 4-5 zile, apoi lichidul fermentat ajuta in cazul paduchilor, dar si in cazul bolilor, precum putregaiul cenusiu si negru.
Vita de vie
Ai grija si de vita de vie! Copileste, leaga lastarii si stropeste via contra manei, fainarii si a putregaiului.
Ingrijirea florilor
Ai grija sa nu uzi florile cand temperaturile de afara sunt prea ridicate. Alege sa uzi florile dimineata si seara tarziu, cand afara vremea devine putin mai racoroasa.
sursa foto: Pinterest