Alege trandafirii in ghiveci ce rezista si toamna, dar si iarna

0
3141

Alege trandafirii in ghiveci ce rezista si toamna, dar si iarna

Trandafirii sunt usor de ingrijit, infloresc mereu si sunt printre cele mai rezistente plante. Majoritatea oamenilor prefera trandafirii plantati in gradina, pentru ca avem impresia ca acolo ei cresc mult mai bine si mai sanatos si credem ca in casa nu vor rezista.


Acest lucru nu este deloc adevarat. Trandafirii sunt plante ce rezista atat in gradina, cat si in ghiveci, sunt plante ideale pentru apartamente, pentru birouri si pot creste foarte bine si frumos si intr-un mediu din mijlocul naturii, dar si in ghiveci, in casa.

Ingriirea trandafirilor din ghiveci

Daca ai mai avut trandafiri in gradina, trebuie sa stii ca acestia se ingrijesc cam la fel ca si trandafirii din ghiveci. Nu este o floare deloc pretentioasa si nu iti va da batai de cap.

Trandafirul pitic sau rosa hybrid este denumirea stiintifica a trandafirului ce creste in ghiveci.


  • Ai nevoie de un ghiveci mai mare

Ce trebuie sa cunosti despre aceste flori de interior este faptul ca ele au nevoie de un ghivecimai mare decat florile obisnuite.

De asemenea, daca folosesti ghivece din plastic trebuie sa stii ca acestea au tendinta de a retine umezeala, pe cand vasele din ceramica sunt poroase si apa se va evapora rapid, permitand o uscare excesiva a pamantului. Asadar, daca folosesti un vas ceramic uda floarea mai des, iar daca folosesti un vas din plastic tine cont de acest lucru si uda trandafirul mai rar.

Primavara si vara, trandafirul are nevoie de mai multa apa decat toamna si iarna.


  • Au nevoie de un sol special

Trandafirii pitici au nevoie de un pamant normal, amestecat astfel: o parte de nisip si doua parti de pamant.

  • Foloseste ingrasaminte! 

Trandafirii au nevoie de ingrasamant special, ingrasamant ce il poti achizitiona din magazinele de specialitate. Este important sa respecti dozajul de pe ambalaj pentru a ii oferi trandafirului exact doza de ingrasamant de care are nevoie.

Pozitionarea trandafirului

Pozitioneaza trandafirul la fereastra pentru ca acesta sa fie intr-un spatiu cu multa lumina. Trebuie sa stii ca trandafirii pitici iubesc curentii de aer. De aceea, poti deschide din cand in cand fereastra pentru ca ei sa poata „lua o gura de aer”.


Mai mult decat atat, daca aerisesti spatiul foarte bine iarna, acest lucru te va ajuta sa tii daunatorii departe de trandafirul tau. Trandafirii pitici sunt atacati iarna de paianjenul rosu si de paduchii lanosi, iar primavara si vara de puricii de frunze. Pentru a scapa de daunatori, apeleaza cu incredere la produsele pe care le gasesti in farmaciile fitosanitare. Pastreaza floarea mereu sanatoasa, frumoasa si ea iti va oferi flori colorate, pline de viata si de energie pozitiva!

Trandafirul pitic trebuie tuns pentru a se regenera si pentru a stimula productia de flori. Taierea se face primavara.

Incearca sa eviti spatiile cu umbra, dar si locurile in care exista variatii mari de temperatura.

Este o planta frumoasa, ce iti va oferi flori colorate si ce iti va incanta privirea pe tot parcursul anului!