Amenajarea gradinii cu flori care transforma prin culoare orice spatiu

0
3338

Amenajarea gradinii cu flori care transforma prin culoare orice spatiu

Fara nici o urma de indoiala putem spune despre flori ca infrumuseteaza orice loc care le inconjoara. Sadite in ghivece mici sau mari sau pe langa aleile din curte, dau culoare si transforma gradina intr-un loc de vis. Asadar, in asteptarea primaverii care parca nu mai vrea sa vina, ne-am gandit sa deschidem seria de articole despre amenajarea gradinii cu flori multicolore.


Asa cum era de asteptat una din portiunile pe care le putem infrumuseta fara restrictii este portiunea cu gardul, din cauza faptului ca este o portiune goala fara perspectiva de a fi infrumusetata in vreun fel decat cu ghivece suspendate. Prin urmare propunem sa ne aruncam privirea peste imaginile de mai jos inspirandu-ne din ele pentru propria gradina.

O alta zona a casei care poate fi infrumusetata cu flori este zona cu balustrade. Cateva ghivece pozitionate din loc in loc, nu pot atrage decat priviri admirative.

Cat despre obiectele pe care le putem folosi pe post de suport pentru flori, in afara de clasicele ghivece din ceramica sau din plastic,  ideea de a folosi strecuratorile in locul acestora dar si galetusele din metal, ni se pare destul de atragatoare si de indrazneata. Vopsite in culori vesele, precum galbenul sau albastrul, cu siguranta vor fi admirate de orice trecator.


Un alt mod de a planta flori si de a impresiona prin culoare este amenajarea gradinii cu ghhivece suprapuse. Putem construi un aranjament frumos pornind de la baza cu un ghiveci mare si ajungand sa avem in varf unul de dimensiuni mici.

Cutiile din metal sunt alte elemente de decor care ne ajuta sa infrumusetam gradina cu flori. Folosirea lor ca obiecte in care putem planta flori nu sunt chiar o noutate, insa sunt o alta optiune la indemana noastra. Priviti!

amenajarea gradinii amenajarea gradinii amenajarea gradinii amenajarea gradinii amenajarea gradinii

sursa foto