Amenajarea unei bucatarii mici – Idei pentru o incapere practica
Bucataria este incaperea din casa in care activitatea este mereu in floare. Nu este un spatiu in care ne relaxam, dar este un spatiu in care gatim si in care ne petrecem o mare parte din timpul nostru.
De aceea, acest loc trebuie amenajat in functie de nevoile, dar si de preferintele fiecaruia.
Mobila de bucatarie potrivita pentru spatiul disponibil
In primul rand, atunci cand vine vorba de amenajarea oricarei incaperi, in functie de dimensiunile acesteia, alegem mobila potrivita.
Bucatarii in forma de U
Bucatariile in forma de U pot fi amenajate cu rafturi pentru depozitare. Acest lucru te ajuta sa economisesti spatiul, folosind cat mai mult peretii si locurile disponibile de aici.
In general, bucatariile micute in forma de U au putine spatii de depozitare, insa acest lucru nu trebuie sa te impiedice sa ai o bucatarie moderna si multifunctionala.
Fixeaza un raft pe perete pentru depozitarea condimentelor sau a lucrurilor pe care le folosesti cel mai des, raft pe care sa il fixezi sub mobilier.
De asemenea, monteaza dulapul pana in tavan pentru a profita de tot spatiul pe care il ai disponibil. O alta optiune este pozitionarea unor cutii de depozitare deasupra mobilei de bucatarie pentru a nu irosi spatiul.
Montarea unei astfel de masina de spalat rufe integrate in mobilier duce la crearea unui spatiu multifunctional, insa pentru acest lucru va trebui sa renuntati la unul dintre dulapurile inferioare.
Instalteaza astfel de plite pe gaz Arctic pe blatul de bucatarie, iar daca deasupra nu vrei sa montezi o hota, poti opta pentru un raft practic.
Bucatariile in forma de L
Bucatariile in forma de L sunt destinate spatiilor mai mari, insa acestea pot fi decorate si amenajate si intr-un spatiu mai putin generos.
Daca ai o bucatarie in forma de L, apeleaza la mobila facuta pe comanda pentru a putea folosi si spatiul de pe colt.
Fiecare sertar este important si contine spatiu generos pentru depozitare, mai ales atunci cand vine vorba de sertarele de pe colt.
Amenajarea unei bucatarii pe balcon
Tot mai multi oameni opteaza pentru amenajarea unei bucatarii in balconul casei. Deoarece chiuveta nu este amplasata pe balcon, acest spatiu va servi doar pentru o parte din bucatarie.
Daca ai balconul inchis, poti amplasa aici aragazul si hota pentru a gati. Avantajele acestei amenajari sunt: mirosul neplacut va sta in balcon si nu va mai ramane in casa ta, dar si economisirea spatiului din bucatarie.
Spatiul ramas din bucatarie poate fi folosit pentru amenajarea unui spatiu de dining generos.
Inainte de a te apuca de redecorat orice tip de bucatarie, stabileste cromatica design-ului pentru care optezi. Apoi, alege mobila de bucatarie potrivita si ai grija sa investesti in calitatea acesteia. Chiar daca bucataria ta este mica, o poti face practica si confortabila alegand piesele de mobilier potrivite.
Foloseste spatiul disponibil de deasupra mobilierului, fixeaza rafturi practice in perete si alege o masuta pliabila pentru a economisi spatiul. Astfe, iti vei crea o bucatarie multifunctionala si practica.
sursa foto: Pinterest