Amenajarea unui dormitor micut pentru o casa de vis

0
669
dormitor mic

Amenajarea unui dormitor micut pentru o casa de vis

Descopera cum amenajezi un dormitor micut, dar primitor.


Dormitorul este incaperea din casa noastra unde ne relaxam, dar si spatiul unde avem amenajat un mic birou daca este nevoie sa lucram de acasa.

Din acest motiv, dormitorul nostru devine incaperea ce se transforma intr-o oaza de relaxare, dar si intr-un spatiu ce trebuie sa fie amenajata sa-l incat sa poti fi productiv.

Amenajarea unui dormitor poate fi o adevarata provocare daca spatiul este micut, restrans.


Delimiteaza vizual dormitorul

Pentru a te bucura de un spatiu cu adevarat confortabil, te sfatuim sa delimitezi spatiul. In acest fel, vei avea un colt din camera ta unde poti sa te bucuri de relaxare citind sau la televizor, iar un alt colt unde te poti bucura de productivitate atunci cand lucrezi.

Atunci cand vine vorba de amenajarea dormitorului tau, chiar daca este un spatiu mic, te sfatuim sa nu il aglomerezi cu prea multe lucruri. In acest fel, te vei asigura ca incaperea va fi una ce nu te va obosi din punct de vedere vizual.

Pozitionarea biroului tau este la fel de importanta. Pentru a te bucura de productivitate la maximum, te sfatuiesc sa pozitionezi biroul tau langa fereastra pentru a avea parte de cat mai multa lumina naturala. Studiile arata ca lumina naturala te ajuta sa fii mult mai productiv si mai eficient.


Alegerea culorilor din dormitor

Atunci cand vorbim despre culorile din dormitorul tau, te sfatuim sa optezi pentru nuante deschise. Nuantele deschise aduc mai multa luminozitate in incaperea ta si fac camera se para mult mai mare si mai incapatoare.

Pentru a evita ca incaperea sa para mult prea banala, poti alege ornamente si decoratiuni ceva mai aprinsa la culoare sau cu texturi si te din comun. In acest fel, vei scapa de ingrijorarea faptului ca dormitorul tau poate sa para mult prea simplu.

© Julien Fernandez / Amandine & Jules – Paris novembre 2014. L’appartement de Florence.

sursa foto: Pinterest