Amenajari exterioare cu terase din lemn, pentru un plus de design in curte

0
5060

Amenajari exterioare cu terase din lemn, pentru un plus de design in curte

Incepem aceasta scurta introducere cu o intrebare simpla. Ce este terasa? La asa intrebare simpla, un raspuns la fel de simplu. Terasa este acel ansamblu din lemn, construit sau atasat casei chiar si dupa ce aceasta a fost finalizata. Dar daca vrem un raspuns mai complex, putem spune despre terasa ca este un punct de atractie in curte, este un ansamblu deosebit din punct de vedere al designului sau ca ne ofera acel plus de confort pe toata perioada anotimpului calduros. Urmarim asadar un articol cu idei de amenajari exterioare.


Dupa cum am spus si mai inainte, terasa din lemn poate fi atasata casei chiar dupa ce aceasta a fost finalizata, iar ca proiect necesita toata atentia noastra deoarece trebuie sa surprinda prin stilul ales, cel rustic fiind cel mai potrivit pentru ele.

Construita separat de casa, terasa poate pune in valoare tot exteriorul. Si spunem asta pentru simplul motiv ca balustradele sau jardinierele pentru flori completeaza imaginea de ansamblu.

Despre treptele construite in prelungirea terasei putem spune ca marcheaza distinct trecerea catre curtea betonata, despre jadinierele cu flori ca infrumuseteaza spatiul respectiv, iar despre bancutele din lemn, piese nelipsite din decor, ca asigura plusul de confort despre care vorbeam la inceput.


Dar au si un minus astfel de amenajari exterioare, respectiv acela ca sunt niste terase descoperite, prin urmare necesita amenajari cu piese de mobilier care nu se deterioreaza in urma ploilor de vara sau a zapezii din timpul iernii, mobilier precum cel din ratan sintetic.

Prin urmare daca anul acesta ti-ai propus o reamenajare a curtii si vrei sa-ti construiesti o terasa din lemn, dar nu ai un model dupa care sa te inspiri, priveste aici o multime de idei de amenajari exterioare. Iata!

amenajari exterioare amenajari exterioare amenajari exterioare amenajari exterioare amenajari exterioare amenajari exterioare

sursa foto