Amenajari exterioare – Sugestii si idei de a transforma terasa intr-un spatiu confortabil

0
1469

Amenajari exterioare – Sugestii si idei de a transforma terasa intr-un spatiu confortabil

Ne bucuram de caldura de afara, dar ne bucuram si de faptul ca avem un intreg sezon pentru a ne amenaja exteriorul asa cum ne place. Si daca tot am amintit de amenajari exterioare, trebuie sa va spunem ca ideile de astazi sunt despre amenajarea terasei.


De la inceputul anotimpului calduros si pana toamna tarziu unul din locurile preferate este terasa casei. Chiar daca stam dimineata la o cafea sau servim micul dejun in familie, terasa reprezinta locul in care ne incarcam pozitiv pentru o noua zi. Dar pentru asta ar trebui amenajata cu gust si cat mai frumos. Prin urmare, daca v-ati hotarat ca a venit vremea sa amenajati terasa sau sa o reamenajati aducand elemente noi in decor, am ales aici cateva imagini din care sa va inspirati.

O sa observati mai jos ca intr-un astfel de spatiu nu sunt necesare foarte multe piese de mobilier. Un set de scaune, o masa de patru persoane, o canapea cu trei locuri sau doua fotolii fiind suficiente. Dar sa nu uitam de umbreluta care ne adaposteste de soare. Insa cele care dau culoare si transforma in intregime tot ambientul sunt florile. Curgatoare, pitice sau arbusti ornamentali, toate aceste plante ajuta ca decorul sa fie unul desavarsit. Nu ne credeti? Priviti imaginile de mai jos.

Avand in vedere ca terasa este o constructie deschisa, ar trebui amenajata cu mobilier care nu se degradeaza in urma ploilor scurte de vara. Un asemenea mobilier este si cel din ratan sintetic.


Cei care prefera stilul rustic, pot alege un mobilier din lemn natural, insa nu fara a aplica unul sau mai multe straturi de lac incolor. Si daca tot am amintit de lac, va sugeram sa alegeti lacul pentru barci. Este de calitate, rezista in timp si nu costa foarte mult.

amenajari exterioare amenajari exterioare amenajari exterioare amenajari exterioare

sursa foto