Ammobium – Imortela alba, o floare ce se intretine usor, fara batai de cap

Ammobium – Imortela alba, o floare ce se intretine usor, fara batai de cap

Ammobium sau imortela alba este o floare gingasa, absolut superba, o floare ce are o combinatie de galben si alb pur, o planta care se intretine foarte usor.


Originea acestei frumoase flori este Australia. Planta are talie mijlocie, ea crescand pana la 40 sau 50 cm inaltime. Tulpina are patru muchii usor ondulate si este bine ramificata, acoperita de perisori albiciosi.

Frunzele bazale sunt lanceolate, iar cele superioare apar ca niste aripioare pe tulpina si ramificatiile ei. Inflorescentele sunt mici, ele avand 1-2 cm in diametru, alb sidefii, cu mijlocul galben la inceput si apoi de culoare negricioasa.

Ingrijirea acestei frumoase flori – Ammobium – Imortela alba

Aceasta floare are nevoie de soluri nisipoase, de lumina si caldura multa. De aceea, este potrivita pentru zonele din partea de sud a tarii, mai ales ca ea iubeste zilele calduroase de vara.


Aceasta planta se seamana in luna martie in sera sau rasadnita calda, iar in aprilie in rasadnite sau solarii neincalzite.

Rasadul se repica sau nu, in functie de desimea lui. Este preferabil sa semene mai rar, pentru a exclude repicarea. Plantarea rasadului in camp este posibil in luna mai, cand vremea se incalzeste bine. Distantele dintre plante trebuie sa fie de aproximativ 25 cm, in ambele sensuri.

Lucrari de ingrijire

Lucrarile de ingrijire si sunt unele destul de obisnuite. Planta are nevoie de udare moderata, de privirea buruienilor, dar si de afanarea solului.


Mai mult decat atat, daca vrei o planta absolut superba, te sfatuim sa optezi pentru 2-3 fertilizari pe toata perioada de vara. Ai nevoie de 10 sau 15 g pe metru patrat de ingrasaminte minerale complexe la fiecare ingrasare.

Recoltarea florilor se face in faza de Boboc colorat si floare usor deschisa.

Bujorul, floarea care te cucereste si care are si utilizari medicale

Cum plantam in gradina trandafirii crescuti in ghiveci si trandafirii doar cu radacina

sursa foto: Pinterest


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI