Aprilie in gradina – Calendarul lunar ce te ajuta sa iti organizezi treaba

0
1680

Aprilie in gradina – Calendarul lunar ce te ajuta sa iti organizezi treaba

Vei reusi sa fii mai eficient atunci cand vine vorba de organizarea lucrarilor din gradina, daca iti treci pe lista aceste lucruri din calendarul lunar.


Mereu exista lucruri de facut in gradina noastra, lucruri care ne ajuta sa avem o gospodarie mai frumoasa, mai organizata. Am pregatit o lista cu toate lucrarile pe care le poti face in luna aprilie in gradina pentru a te bucura de o gradina si o curte cu adevarat frumoase.

Plantarea legumelor, florilor si fructelor

In luna aprilie ne bucuram de o curte cu adevarat frumoasa caci soarele incepe sa apara si in gospodariile noastre. Pentru ca la vara sa avem curtea plina de culori, acum este momentul sa plantam flori in curte.

Pana in aceasta luna, dar si in luna aceasta inclusiv poti sa plantezi salata verde, patrunjelul, telina, dar si morcov, praz, ceapa, mazare, ridichi si usturoi.


In luna aprilie, la inceput, se planteaza legumele in curtea ta. De la cartofi, pana la morcovi, patrunjel si pastarnac, toate pot fi si trebuie plantate acum in curtea ta.

Gutuiul japonez – Un arbust ornamental cu fructe comestibile si flori frumoase

Curatarea gradinii

Este momentul sa te ocupi de curatenia generala din curtea si gradina ta. Acum se curata jgheaburile pentru a impiedica ca acestea sa se infunde. De asemenea, tot acum este momentul sa cureti toata curtea si toata gradina de resturile vegetale. In acest fel, nu vei asigura doar curatenia, dar te vei si asigura de faptul ca toate bolile sau daunatorii vor fi indepartati de pe solul tau.

Vei avea o curte curata, o curte cu cat mai putine sanse de a se infecta de boli sau daunatori in noul sezon.


Lucrari de primavara in gradina – Sfaturi pentru ingrijirea spatiului

Plantarea arborilor

Arborii si arbustii pe care ti-i doresti in curtea ta trebuie plantati la inceputul acestei luni. Dupa jumatatea lunii va fi prea tarziu, asa ca apuca-te sa faci acest lucru inca de la inceputul lunii.

Gardul viu

Daca vrei sa ai o curte cat mai aspectuoasa, tot acum trebuie tuns si gardul viu. Acesta are nevoie de tundere pentru ca el sa arate cat mai estetic si sa se dezvolte cat mai frumos.

Gazonul si iarba

Tot la inceputul lunii aprilie trebuie sa pui seminte de gazon in spatiile unde au ramas goale pentru ca iarba sa aiba timp sa creasca De asemenea, nu uita sa iti pregatesti ustensilele pentru a putea sa tunzi iarba in tot sezonul care urmeaza.


Fertilizatorul pentru gradina si curte se aplica si el acum. Vei putea sa te bucuri de un gazon crescut bogat si frumos daca reusesti sa aplici fertilizator din timp.

sursa foto: Pinterest