Avantajele si dezavantajele dormitului cu televizorul pornit

0
1104

Avantajele si dezavantajele dormitului cu televizorul pornit

Somnul pe care il ai cu televizorul pornit poate sa aiba anumite avantaje si dezavantaje asupra sanatatii. Discutam astazi despre parerea specialistilor asupra acestui obicei pe care multi dintre noi il avem.


Sa dormi cel putin 6-8 ore pe noapte este cel mai bun lucru pe care il poti face pentru sanatatea ta. Multi dintre noi nu pot sa adoarma daca nu au televizorul pornit, pe cand pe altii ii poate deranja lumina sau zgomotul produs de acesta.

In general, parerea expertilor nu este una buna asupra acestui obicei. Sa dormi cu televizorul pornit inseamna sa te expui la lumina albastra. Aceasta lumina poate sa creasca riscul de obezitate, diabet, dar si alte probleme de sanatate. Cu toate acestea, exista si specialisti care recomanda acest lucru. Parerile sunt impartite, iar mai jos discutam despre avantaje, dar si despre dezavantaje.

Dezavantajele somnului cu televizorul pornit

Atunci cand vorbim despre dezavantaje, discutam despre o serie de motive care iti pot afecta sanatatea.


Dormi mai putin

De exemplu, persoanele care adorm cu televizorul pornit tind sa adoarma mai tarziu, fiind destul de sensibil organismul la zgomotul produs de acesta, dar si la lumina. De asemenea, tentatia de a mai vedea inca un episod din serial este foarte mare atunci cand ai TV-ul pornit.

Chiar daca nu iti dai seama de acest lucru, cand dormi 6 ore cu televizorul pornit, cel putin 2 ore nu dormi deoarece te mai uiti la televizor sau nu dormi bine deloc.

In timp, acest lucru duce la probleme de sanatate.


Cum sa aranjezi patul astfel incat sa ai un somn linistitor – Idei creative

Scade productia de melatonina

Un alt lucru care se intampla atunci cand stai cu televizorul pornit este faptul ca scade producerea de melatonina, melatonina cunoscuta si sub denumirea de „hormonul somnului”.

Creierul iti este stimulat

Ultimul lucru pe care il vrem atunci cand dormim este sa ne fie creierul stimulat. Televizorul pornit poate sa aiba acest efect asupra noastra.

Avantajele de a dormi avand televizorul pornit

Avantajele sunt o serie de motive pentru care acest obicei nu este rau, insa acest lucru nu inseamna ca este recomandat pentru sanatatea noastra.


5 Plante perfecte pentru dormitor care ajuta somnul

Te ajuta sa adormi

Pentru multe persoane televizorul este un stimulent care ii ajuta sa adoarma. De exemplu, poti pune pe fundalul acestuia un peisaj linistitor sau sunete de ploaie care te ajuta sa adormi rapid si sa fii mai linistit.

Poate fi un ajutor pentru cei cu insomnii

Sunetele familiare care se aud de la televizor ii ajuta pe multi oameni ce au probleme cu insomniile sa adoarma. De aceea, poate fi folosit drept tratament, mai ales daca asculti sunete linistitoare, placute pentru tine.

Show-urile de la TV pot reduce stresul

Dupa o zi stresanta la munca, un episod dintr-un serial de comedie placut poate sa te ajute sa fii mai linistit si mai putin stresat.

 

Concluzia este ca ocazional, nu este nimic rau sa adormi cu TV-ul pornit, insa nu este recomandat sa faci din acest lucru un obicei.

 

sursa foto: Pixabay