Baia la mansarda, un spatiu de relaxare ce poate fi oaza ta preferata

0
717

Baia la mansarda, un spatiu de relaxare ce poate fi oaza ta preferata

Retragete-te in propria oaza de relaxare amenajand o astfel de incapere. Baia la mansarda cu priveliste spre cer este un loc de vis, magic. De aici te poti bucura iarna de priveliste, iar vara poti sa faci un dus rapid cu lumina naturala a soarelui inundand incaperea. Serile in care ploua poti sa te bucuri de o baie lunga cu un pahar de vin in cada, saruri de baie, dar si o carte buna.


Baia amenajata in mansarda casei tale este un spatiu perfect pentru relaxare. Atunci cand ai musafiri, poate fi o baie proprie pentru ca ei sa se bucure de confort si relaxare.

Amenajarea baii la mansarda

Proprietatile benefice ale apei asupra organismului tau se simt nu doar cand bei aceasta apa, ci si cand te bucuri de un dus sau o baie lunga. Apa ajuta la punerea sangelui in miscare, fiind folosita si in scopuri medicinale. De exemplu, daca vrei sa scapi de durerile de picioare, alege sa pui dusul cu apa foarte rece pe picioare, apoi foarte calda. Schimbul de temperatura va ajuta sangele sa fie pus in miscare, iar acest lucru te ajuta foarte mult.

Apa poate sa actioneze ca un masaj asupra organismului tau. Se considera ca baile si dusurile lungi nu sunt doar relaxante, ci si benefice pentru sanatate.


Spatiul de la mansarda este, in general, ceva mai greu de amenajat. Cu toate acestea, efortul amenajarii unei bai aici iti va oferi satisfactie totala.

Tine cont de spatiul pe care il ai disponibil

Spatiul pe care il ai disponibil in mansarda ta poate fi transformat intr-o baie micuta, dar frumoasa.

Tine cont de sfaturile de organizare ale unei bai mici de aici si profita de colturile micute din mansarda ta. Construieste dulapuri sau rafturi pentru a depozita diferite lucruri sau cosmetice.


Ca sa poti tine cont de spatiul disponibil, este bine sa incepi organizarea baii cu lucrurile necesare. In primul rand, calculeaza spatiul necesar si, daca ai suficient loc, te sfatuim sa alegi o cada. Aceasta iti permite sa faci si dusuri rapide, dar si bai lungi, relaxante.

Daca spatiul nu iti permite, poti opta pentru o cabina de dus. Alege cateva optiuni de masaj si o palarie de dus din care sa curga apa in moduri diferite. In acest fel, te vei bucura de dusuri placute, lungi.

Opteaza pentru o chiuveta, o toaleta, dar si un lavoar. Nu uita sa instalezi si o oglinda mare. Apoi, in functie de spatiul ramas liber, vei alege dulapurile si rafturile pe care sa le instalezi in baia ta din mansarda.


Amenajarea spatiului din mansarda – Idei superbe pentru casa ta

sursa foto: Pinterest