Balcon inchis sau deschis – De ce criterii sa tii cont atunci cand renovezi
Balcon inchis sau deschis? Afla de ce criterii trebuie sa tii cont atunci cand alegi daca aceasta incapere sa fie una inchisa sau deschisa!
De cele mai multe ori, balconul este folosit drept incapere in care poti sa depozitezi anumite legume, borcanele cu dulceata, cu muraturi, dar este folosit si pe post de bucatarie. Unele persoane transforma balconul intr-un colt de relaxare sau intr-o gradina in care sa tina plantele si sa creasca legume in ghiveci.
Daca vrei sa renovezi si nu stii pentru ce tip de balcon sa optezi, inchis sau deschis, te sfatuim sa arunci o privire peste articolul de mai jos!
Bugetul pe care il ai
Inainte de a te hotari, trebuie sa discuiti cu firma de renovari pentru a vedea ce costuri implica inchiderea unui balcon deschis. Pot interveni aici atat costurile de renovare, cat si costurile geamurilor si ale izolarii balconului.
De aceea, inainte de a te gandi la preferintele pe care le ai, analizeaza daca bugetul este suficient si pentru aceasta lucrare. Daca nu este suficient, poti amana inchiderea balconului cu un an de zile.
Pretul pentru inchiderea balconului porneste de la 30 de euro pe metru patrat si poate sa creasca, in functie de dificulatatea lucrarii, dar si de materialele folosite.
Balcon inchis sau deschis?
Daca locuiesti la parter, inchiderea balconului este mai mult o necesitate decat un moft. Toate apartamentele de la parter trebuie sa aiba un balcon inchis, din motive de siguranta. Nu uita sa si izolezi acest spatiu.
Daca locuiesti la ultimul etaj este necesar sa inchizi balconul pentru ca frigul sau caldura sa nu patrunda in casa asa repede. Neavand un apartament deasupra, ultimul etaj se incalzeste mult mai repede vara si se racoreste mai rapid iarna. De aceea, un balcon inchis si izolat poate fi extrem de ajutator in acest sens. Te vei bucura de confort termic si vei avea facturi mai scazute.
Amenajarea balconului
Inainte de a te hotari daca vrei un balcon inchis sau deschis, gandeste-te la cum ti-ar placea sa il amenajezi.
Un balcon deschis iti permite sa iti petreci timpul in aer liber, vara. Poti amenaja acest spatiu cu ajutorul unor canapele comode, cateva corpuri de iluminat, o masuta de cafea, dar si un covor chic.
Mai mult decat atat, poti tine si ghivecele pe balcon pe timp de vara, fixate de balustrada. Dezavantajul este ca, pe masura ce frigul se apropie, toate lucrurile trebuie mutate in casa.
Un balcon inchis, pe de alta parte, iti permite sa depozitezi aici legume, borcane cu gemuri si dulceata, dar si alte lucruri care nu incap in apartament. Daca izolezi balconul si acesta este realizat in prelungirea bucatariei, poti muta aici aragazul pentru a economisi spatiul din bucatarie.
Balconul inchis este mult mai ofertant din punct de vedere al ideilor pe care sa le pui in aplicare aici. Poti combina aici un spatiu de relaxare cu spatiul de depozitare, insa intr-un balcon deschis nu poti face acest lucru decat pe timp de vara.
sursa foto: Pinterest