Balconul ca spatiu de relaxare – Idei de amenajari eficiente

0
1268

Balconul ca spatiu de relaxare – Idei de amenajari eficiente

Considerat ca fiind un spatiu numai bun de depozitare, solutie cu care nu suntem de acord, balconul este mai intai de toate o oaza de relaxare. Ca spatiu util, un balcon reprezinta pentru noi, si nu o spunem doar in nume personal, un loc care ne ofera linistea si intimitatea de care avem nevoie atunci cand suntem obositi. Asta numai daca stim cum sa-l amenajam eficient, fie ca are doar cativa metri patrati sau este un balcon spatios. Asadar, venim in intampinarea voastra cu cele mai frumoase idei si trucuri de a amenaja, fara prea mult deranj financiar, un balcon mai putin spatios.


Cum definim balconul

Consultand internetul am aflat ca balconul este o platforma in afara fatadei unei cladiri, sustinuta de grinzi, console sau coloane si inconjurata de o balustrada. Aceasta platforma comunica printr-o usa cu interiorul casei.

Balconul un spatiu util care poate fi amenajat eficient dar mai ales placut

Avand in vedere faptul ca un balcon mic nu ofera prea multe posibilitati de amenajare, stilul minimalist ramana cel mai potrivit. Ce inseamna asta? Inseamna ca un minim de mobilier, respectiv o masuta si doua scaune sunt de ajuns intr-un astfel de spatiu. Chiar si asa, cateva ghivece cu flori tot isi gasesc locul, evident pentru a aduce acel plus de natural.

balconul

Economisim spatiu intr-un balcon mic daca il amenajam cu mese rabatabile

Vorbeam mai inainte despre ce fel de mobilier s-ar potrivi. Ei bine, pentru a economisi si mai mult spatiu, mesele rabatabile ar fi printre cele mai indicate solutii. In plus, o masa din lemn confera un aer rustic balconului.


balconul

Spatiul de relaxare din balcon

Un balcon cu multe ghivece cu flori, amenajate in suporturi pe verticala, suplineste din plin nevoia de a sta inconjurati de mult verde, fara sa-i invidiem pe cei care admira astfel de privelisti din gradina casei.

 

balconul balconul balconul balconul balconul balconul

sursa foto: Pinterest