Balconul, un spatiu care poate fi amenajat cu mult bun gust

0
1456

Balconul, un spatiu care poate fi amenajat cu mult bun gust

Multi dintre cei care locuiesc la bloc aleg sa-si inchida balconul cu geam termopan sau sticla clasica. Nimic rau in asta, gandindu-ne la motivul pentru care fac acest lucru, de la zgomotul produs de masinile care trec pe strada, pana la praful care se aseaza peste tot.


Si pentru ca majoritatea articolelor de pana acum au fost cu proiecte pentru amenajarea gradinilor de la curte, am pregatit o serie de idei si despre amenajarea balcoanelor si in mod special a celor de mici dimensiuni, astfel incat si cei care locuiesc la bloc sa se poata bucura de privelisti minunate de la fereastra casei lor.

Pentru un balcon deschis, in care sa stati sa va bucurati de aerul de afara, puteti sa alegeti cateva piese de mobilier de gradina, desigur, la dimensiuni mai mici. Mobilierul de gradina este mai rezistent decat cel de interior, de aceea este bine sa investiti in obiecte rezistente, astfel incat sa nu va faceti griji ca le ploua.

In afara de nelipsitele piese de mobilier, cum ar fi bancutele din lemn sau rafie, pentru un plus de efect, puteti adauga diverse obiecte decorative, cum ar fi statuete decorative, dar fara sa incarcati locul respectiv, bineinteles.


Daca ati optat pentru un balcon inchis, atunci trebuie sa aveti grija ca aerul sa nu fie foarte uscat atat pe timpul verii, din cauza caldurii, cat si pe timpul iernii. Nivelul de umiditate din interiorul casei ar trebui sa fie in mod ideal peste valoarea de 40 %, sub aceasta pot aparea o serie de probleme de sanatate si nu numai. Pentru a rezolva problema umiditatii aerului, puteti opta pentru un umidificator. Gasiti modele extem de moderne aici, care arata ca niste obiecte decorative, astfel incat sa se incadreze perfect in decorul balconului.

De obicei, umidificatoarele sunt utile mai mult in timpul iernii cand aerul de afara este mult mai uscat si sunt in functiune sistemele de incalzire, care duc la uscarea aerului si mai mult. Mentinerea unui nivel normal situat intre 45% si 55% este imperios necesar si in cazul in care aveti copii, intrucat aerul foarte uscat duce la deshidratarea acestora. Pe langa factorul legat de sanatate, exista un altul legat de daunele pe care le poate provoca aerul uscat asupra: mobilierului, tamplariei, antichitatilor, picturilor, cartilor, manuscriselor si altor obiecte sensibile la umiditate scazuta, in unele cazuri acestea fiind iremediabile.

Revenind la decorarea balcoanelor, e musai sa aveti si niste plante. Pentru ca plantele fac parte din decorul oricaror amenajari, neaparat sa adaugati si cateva ghivece cu flori colorate.


Priviti si inspirati-va!

balconul 8

balconul 9

balconul 10

balconul 11

balconul 12

balconul 13

balconul 14

balconul 15

balconul 16

balconul 17

balconul 18

balconul 19

balconul 20

balconul 21

balconul 22

balconul 23

balconul 24

balconul 25

balconul 26

balconul 1

balconul 2

balconul 3

balconul 4

balconul 5

balconul 6

balconul 7

via