Begonia, o floare populară, absolut superbă ce are multiple utilizări

Begonia, o floare populară, absolut superbă ce are multiple utilizări

Begonia este o floare populară, o floare intens colorată ce este una dintre cele mai cultivate flori de grădină datorită multiplelor utilizări ale sale.


Begonia își are originea în America de sud, chiar în Brazilia. Această floare frumoasă este o plantă cu lăstari groși, noduroși. Frunzele sale sunt ovale, lucioase, cu marginea ușor dințată. Florile sunt simple sau duble, grupate câte 5 sau 10 în paniculi.

Planta ajunge chiar și până la 40 cm înălțime, în funcție de soi. Înflorește continuu din luna mai până în luna septembrie.

Îngrijirea acestei frumoase flori – Begonia

În ceea ce privește îngrijirea ei, floarea are nevoie de multă căldură. Necesită sere calde sau temperate pentru producerea răsadurilor. Crește și înflorește foarte bine la soare, însă tolerează și o oarecare umbră. De aceea, o poți poziționa și într-un spațiu unde are semiumbră.


Pământul de care această floare are nevoie trebuie să fie bogat în humus, și cu o capacitate foarte bună de drenare. De asemenea, pământul trebuie să aibă și o capacitate foarte bună de reținere a apei.

Micșunica – O floare fragilă, delicată, o plantă ideală pentru orice curte

Cultura acestei flori

Semănatul se face în lunile decembrie sau ianuarie deoarece răsadul are o creștere lentă. Pământul folosit la semănat și repicat trebuie să fie foarte bine mărunțit și nivelat.

Semințele, care sunt extrem de mici, trebuie să nu fie acoperite cu pământ. Acest lucru este necesar deoarece germinarea are loc la lumină. Udarea semănături se face prin infiltrație.


Plantarea în grădină este posibilă către sfârșitul lunii aprilie și până în luna iunie. Ea se face la distanțe de 15-20 cm.

Carciumareasa, tarancuta din gradina care explodeaza in culori magnifice

Fertilizarea

Soiurile cu flori înalte se înmulțesc și prin butași de lăstari. Îngrijirea culturii afară constă în udarea cu regularitate, privirea buruienilor și fertilizarea în 3-4 etape. Fertilizarea se face cu soluții minerale în concentrație de 0,1%-0,15%.

 

begonia

sursa foto: Pinterest


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI