Begonia – Trucuri pentru a creste o floare deosebit de frumoasa

0
9388

Begonia – Trucuri pentru a creste o floare deosebit de frumoasa

Begonia se regaseste intr-o varietate de culori, este o floare deosebita, frumoasa si apreciata pentru diferitele soiuri pe care le are.


In ceea ce priveste ingrijirea, begonia nu are pretentii foarte mari, insa exista cativa factori de care trebuie neaparat sa tinem cont.

Lumina potrivita pentru begonie

In ceea ce priveste pozitionarea begoniei, ea traieste foarte bine intr-un spatiu de tip balcon sau o terasa partial inchisa. Nu ii place sa stea in bataia directa a razelor de soare. Cu toate acestea, iubeste lumina.

Apa de care are nevoie aceasta floare superba, begonia

Begonia are nevoie de apa in mod regulat. Aceasta floare se dezvolta si infloreste frumos doar atunci cand se bucura de udari dese.


Ai grija sa nu ii uzi frunzele begoniei deoarece acestea sunt destul de sensibile. Daca observi ca pe frunze au aparut pete maronii, acestea sunt cauza unei udari excesive sau a unei udari a frunzelor.

Fertilizarea begoniei pentru a ne bucura de flori superbe

Ca orice alta planta cu flori, nevoia de fertilizare exista si la begonie. Foloseste ingrasaminte pentru plante cu flori si aplica-l o data la doua saptamani sau conform instructiunilor de pe ambalaj.

Truc ideal pentru begonii: Se poate intampla ca begonia ta sa se usuce si nu stii ce sa faci sau daca mai poate fi salvata. Noi ti-am pregatit un truc rapid si foarte usor de aplicat. Daca vezi ca frunzele si florile acesteia s-au uscat, scoate radacina plantei din pamant. Apoi, taie tulpina la doua degete deasupra radacinii si planteaza radacina intr-un alt vas. In acest fel, vei reusi sa salvezi planta.


Petunia – Ingrijire, sfaturi pentru a o creste, inmultire si greseli de evitat

5 Sfaturi care te ajuta sa ai gradina spectaculoasa cu flori mult visata

begonia

sursa foto: Pinterest