Bicarbonatul de sodiu si idei fantastice de a refolosi acest ingredient

0
506

Bicarbonatul de sodiu si idei fantastice de a refolosi acest ingredient

Cum poti refolosi acest ingredient? Un ingredient, o multime de idei fantastice de a il refolosi in casa si gospodaria ta: bicarbonatul de sodiu. Bicarbonatul de sodiu are o multime de alte utilizari, insa noi astazi iti prezentam doar cateva dintre ele.


Pentru si mai multe idei, te poti inspira si din articolele de mai jos:

Cum sa folosesti bicarbonatul de sodiu – Idei absolut fantastice

6 Intrebuintari importante ale bicarbonatului de sodiu

Curatarea ibricului

Pentru a putea sa cureti ibricul pentru cafea si ceainicul, poti sa folosesti o solutie preparata din o cana de otet si patru linguri de bicarbonat de sodiu. Fierbe totul si apoi lasa sa se raceasca pentru cateva minute. Pentru si mai multa eficienta, poti adauga in acest amestec si sucul de la o jumatate de lamaie.

Petele persistente de pe exteriorul acestor vase pot fi curatate. Foloseste un burete inmuiat intr-o solutie ce are bicarbonat de sodiu si apa calduta.


Ideal pentru bucatarie

Sa stie ca bicarbonatul de sodiu te ajuta atunci cand vine vorba de balonare. Cand prepari o iahnie de fasole, de exemplu, poti adauga un varf de cutit de bicarbonat de sodiu in timp ce fasolea fierbe. In acest fel, vei reduce flatulenta din perioada urmatoare ce poate sa apara.

Scade aciditatea alimentelor

Bicarbonatul de sodiu te ajuta sa scazi aciditatea atunci cand vine vorba de sosuri pe baza de bulion de rosii, dar si de cafea. Poti adauga un varf de cutit de bicarbonat de sodiu in aceste preparate sau, in cazul cafelei, inainte ca ea sa fiarba.

Mai mult decat atat, putin bicarbonat de sodiu va contracara gustul otetului in cazul in care ai pus prea mult in mancare. Cu toate acestea, ai grija sa nu adaugi prea mult bicarbonat de sodiu deoarece combinatia de bicarbonat si otet va deveni efervescenta.


sursa foto: Pinterest