Blugi vechi, proiecte noi – Cele mai frumoase idei de refolosire a unor blugi

0
777
blugi vechi

Blugi vechi, proiecte noi – Cele mai frumoase idei de refolosire a unor blugi

Din blugi vechi sau din piese de mobilier vechi poti crea proiecte noi. Fie ca vorbim de decorul interior, de proiecte realizate din lucruri vechi sau de reciclare si refolosire, toate aceste idei ce descurajeaza consumerismul sunt apreciate din ce in ce mai mult in intreaga lume. Acest lucru este benefic atat pentru mediul inconjurator, cat si pentru bugetul nostru, reusind astfel sa economisim importante sume de bani.


Blugii sunt unele dintre cele mai populare piese vestimentare din lume si se gasesc in orice casa. Descopera cum poti transforma niste blugi vechi in proiecte noi, absolut incantatoare si extrem de utile. De la covorase superbe, impletite sau cusute pana la fete de perne, suporturi pentru farfurii sau chiar alte piese vestimentare sau accesorii: genti, decoratiuni si ornamente.

Toate aceste proiecte pot fi realizate din cateva perechi de blugi vechi, ce pareau a fi numai buni de aruncat.

Lucruri interesante pe care probabil nu le stiai despre denim

Denimul este un material rezistent, popular in intreaga lume, un material ce ascunde cateva lucruri interesante pe care probabil nici tu nu le stiai.


  • Cei mai populari blugi sunt blugii indigo. Aceasta culoare este cea mai populara, o culoare pe care sigur o ai sau ai avut-o cel putin la o pereche de blugi.
  • Denimul este cel mai popular material din intreaga lume.
  • Pentru a iti pastra blugii intacti pe o perioada cat mai mare de timp, trebuie evitata spalarea dupa fiecare purtare a acestora. Incearca sa ii speli mai rar, astfel incat materialul sa nu se deterioreze.
  • Blugii au aparut pentru prima data in Italia, prin anii 1500.
  • In medie, o persoana din America are aproximativ 7 perechi de blugi.
  • In fiecare an se vand peste 450 de milioane de perechi de blugi in Statele Unite ale Americii. Impresionant, nu?
  • Culoarea blugilor a fost aleasa deoarece ascunde cel mai bine murdaria. Erau perfecti pentru mineri sau marinari.
  • Levi Strauss, cel care a creat faimosul brand producator de blugi Levi’s, nu a purtat niciodata o pereche de blugi creata de firma sa. El a fost un om de afaceri foarte bogat, iar blugii erau creati pentru persoana din clasa mijlocie sau clasa de jos.
  • Mai mult decat atat, Levi Strauss este si cel care a creat prima eticheta pe care o gasim pe piesele vestimentare. In anul 1936, puteai vedea pentru prima data o eticheta rosie langa buzunarul din spate al perechii de blugi.

Proiecte realizate din blugi vechi

Denimul este un material rezistent, popular, un material de care putem sa profitam si pe care putem sa il refolosim intr-o multime de proiecte creative. Inspiratia de astazi vine cu o bogata galerie foto pe care am pregatit-o pentru tine.

sursa foto: Pinterest