Bujorul, o floare care are nevoie de spatiu pentru a fi remarcata

0
2149

Bujorul, o floare care are nevoie de spatiu pentru a fi remarcata

Dupa parerea noastra, bujorul este o floare care invadeaza gradina. Este o floare care isi face loc, la propriu, cautand sa razbeasca de una singura printre celelalte flori. Este o floare indrazneata. Este o floare care are nevoie de spatiu, pentru ca numai asa se poate face remarcata, aratandu-si in felul acesta frumusetea de scurta durata.


Bujorul, o floare care se remarca prin gingasie si frumusete

In afara de mirosul inconfundabil, bujorul este o planta care se remarca prin gingasie si frumusete. Ca flori de gradina, bujorii nu se aseamana nici pe departe cu trandafirii. Trandafiri carora le place sa traiasca singuri, tocmai pentru a putea cuceri gradina cu mai multa usurinta.

bujorul

Bujorul, o floare generoasa

Daca ar fi sa zugravim bujorii in termeni plastici, cu siguranta vom spune despre ei ca fac parte din categoria florilor generoase. De ce tocmai o astfel de eticheta? Raspunsul este simplu. Bujorii traiesc atat cat traieste si primavara, scuturandu-si in cele din urma petalele pe pamant si cedand cu usurinta locul ocupat cu atata indrazneala. Insa atata timp cat sunt infloriti, bujorii ne ofera un spectacol de culoare. Si asta nu e tot. Le place sa imprastie in jurul lor un parfum inconfundabil, un parfum strident dar placut, un parfum unic pe care doar ei il pot avea.

bujorul bujorul bujorul bujorul bujorul bujorul bujorul bujorul

Bujorii sunt flori deosebite, flori cu ajutorul carora putem decora marginea casei sau a gardurilor, creand in felul acesta peisaje minunate de primavara.


Idei practice de suporturi pentru bujori

Haideti sa privim putin si partea practica a lucrurilor. Bujorii nu sunt flori pretentioase si nu au nevoie de ingrijiri speciale. Fara a fi niste flori mofturoase, le sunt de-ajuns niste suporturi pe care sa-si sprijine frunzisul bogat. Iar pentru asta, am pregatit mai jos cateva imagini din care sa va inspirati.

sursa foto: Pinterest