Bujorul, simbolul virtutii si onoarei, o floare ce este adorata de catre femei

Bujorul, simbolul virtutii si onoarei, o floare ce este adorata de catre femei

Principala sa caracteristica este, evident, frumusetea rapitoare. Bujorul este un simbol ar virtutii, avand virtutea de a intrece orice obstacol, dar si al onoarei, fiind o floare deosebita. Aceasta planta aminteste de inceputurile medicinii, cand radacinile sale erau folosite pentru a prepara medicamente cu actiune analgezica.


Numele stiintific al acestei plante provine de la cel al lui Paeon, un discipol al lui Esculap, zeul medicinii. Planta este absolut superba, fiind remarcata in curtile oamenilor datorita florilor sale mari. Mai mult decat atat, parfumul acestei flori nu trece deloc neobservat. Ofera si tu un buchet cu bujori persoanei dragi. Femeile sunt indragostite de aceasta frumoasa planta.

Florile taiate au o aparitie efemera atunci cand apar pe piata. Fiind atat de trecatoare, probabil din acest motiv sunt si mai dorite. Cam in lunile mai-iunie poti cumpara buchete cu bujori superbi.

Cu toate acestea, daca vrei sa te bucuri de bujori frumosi chiar in curtea casei tale, ti-am pregatit cateva sfaturi utile. Te vor ajuta sa plantezi bujori in curtea ta, cunoscandu-le dorintele si necesitatile.


Cerintele bujorului in ceea ce priveste solul si pozitionarea

Bujorul are nevoie de un sol profund, sol ce are o capacitate foarte buna de retinere a apei. Mai mult decat atat, solul nu trebuie sa se usuce prea repede si sa fie bine drenat.

Cand vorbim de pozitionare, bujorul prefera sa stea intr-o zona luminata bine, cu foarte putina umbra sau chiar deloc. Mugurii acestei flori se formeaza spre finalul verii, astfel ca temperaturile trebuie sa fie moderate. Spre sfarsitul verii se formeaza acesti muguri, iar apoi planta intra in stare de adormire.

Apa necesara pentru bujor

Bujorul are nevoie de suficient de multa apa, inca de cand infloreste, dar chiar si dupa inflorire.


Inmultirea bujorului

Daca vrei sa inmultesti aceasta floare superba, trebuie sa stii ca acest lucru se face prin divizarea tufei. Bujorul se inmulteste prin scoaterea plantei mama in vederea inmultirii. Aceasta procedura se face in partea a doua a lunii august si pana la finele lunii septembrie.

Distanta de plantare este de cel putin 80 de cm intre randuri si aproximativ 50-60 de cm pe rand. Terenul pe care urmeaza sa pui planta trebuie sa fie desfundat la 40 de cm, apoi acesta se ingrasa cu gunoi de grajd semifermentat. Mai mult decat atat, nu uita sa adaugi aici ingrasaminte complexe. Aceste ingrasaminte trebuie neaparat sa contina fosfor si potasiu.

Dupa ce ai plantat floarea, ea are nevoie de apa din abundenta. Apoi, se pune pamant uscat deasupra pentru a nu se forma o crusta.


Bujorii sunt plante absolut superbe, plante care ies in evidenta datorita florilor mari, spectaculoase.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI