Calibrachoa, planta care se aseamana cu Petunia si infloreste mult timp

0
463

Calibrachoa, planta care se aseamana cu Petunia si infloreste mult timp

Cand infloreste, Calibrachoa se aseamana cu un milion de clopotei colorati, absolut superbi. Floarea se aseamana cu petunia, multa vreme oamenii crezand ca acestea sunt una si aceeasi planta. Cu toate acestea, de o buna perioada de timp, calibrachoa a fost recunoscuta ca un soi separat.


Florile se gasesc in nuante de roz, galben, dar si in culori superbe de albastru si rosu. Este o floare ce are infloriri absolut superbe, o floare care ne bucura cu frumoasele infloriri inca din luna mai. Pana tarziu, in luna octombrie, ne bucuram de o planta frumoasa, o planta cu adevarat superba care ne bucura sufletele si ne incanta in fiecare zi.

Ingrijirea acestei frumoase flori ce pare o mini-petunie

In ceea ce priveste ingrijirea ei, aceasta activitate se aseamana foarte mult cu ingrijirea petuniei. Infloreste o perioada foarte mare din an: din mai pana in octombrie. Din acest motiv, ea are nevoie de atentie si de ingrijire din partea noastra.

Este foarte importanta ciupirea. Acest lucru va ajuta mult planta sa se ramnifice si sa produca din ce in ce mai multe flori frumoase, in grupulete mari si bogate.


Solul de care are nevoie

Solul de care are nevoie trebuie sa aiba un pH neutru, astfel ca trebuie sa fie si bine drenat. In zilele de vara, atunci cand stiti ca afara va fi canicula, ai grija sa uzi din abundenta petunia dimineata devreme.

Fertilizator

In ceea ce priveste fertilizatorul, aceasta are nevoie de un astfel de ingrasamant pentru a se dezvolta sanatos si frumos. Calibrachoa are nevoie de ingrasamant solubil in apa pentru a se dezvolta sanatos si frumos.

Petunia in alb si negru, floarea care invioreaza curtile prin eleganta sa

Floarea de ceara – O planta in ghiveci superba, ce se ingrijeste foarte usor

sursa foto: Pinterest