Care sunt cele mai comune defectiuni ale unui frigider si cum le eviti

Care sunt cele mai comune defectiuni ale unui frigider si cum le eviti

Frigiderul este un electrocasnic indispensabil in orice locuinta. De aceea, sunt convinsa ca multi dintre voi sunteti interesati de ceea ce puteti face pentru ca frigiderele voastre sa nu se strice pe o perioada cat mai mare de timp.


Am facut o lista cu cele mai comune defectiuni ale unui frigider, ce le cauzeaza, dar si cum le poti evita.

1. Frigiderul nu mai porneste dupa ce a fost dezghetat

Aceasta problema apare, de obicei, la frigiderele ceva mai vechi care nu au tehnologie No Frost. Daca acest lucru se intampla, trebuie sa stii ca probabil s-a defectat dispozitivul responsabil de pornirea operatiunilor de racire.

Inlocuirea acestui dispozitiv nu este scumpa, insa daca frigiderul este unul vechi, cel mai bine este sa apelezi la inlocuirea acestuia cu un astfel de frigider nou.


2. Frigiderul functioneaza, dar nu mai raceste

Daca observi ca motorul merge, becul din interior functioneaza, dar frigiderul nu mai raceste, acest lucru se poate datora faptului ca exista scurgeri ale lichidului de racire.

Acest lucru se rezolva prin inlocuirea lichidului si astuparea gaurilor prin care curge. Nu iti face probleme, aceasta defectiune poate sa apara atat la frigidere, cat si la astfel de congelatoare, insa nu este o problema ce necesita un buget mare pentru a fi rezolvata.

defectiuni ale unui frigider

3. Frigiderul raceste prea tare

Ei bine, se poate intampla ca frigiderul tau sa raceasca mai tare decat iti doresti. Cel mai bine ar fi sa verifici instructiunile din manual, apoi sa verifici setarile. Dispozitivul ce controleaza temperatura poate fi ori defect ori nu este ajustat bine.


4. Congelatorul transpira prea mult

Atunci cand observi ca transpira prea mult congelatorul tau, trebuie sa verifici temperatura din camera. Daca in camera este foarte cald, trebuie sa stii ca aceasta caldura patrunde imediat in congelator, oricat de repede ai deschide si reinchide usa.

Sfatul nostru este sa eviti deschiderile prea dese ale congelatorului, mai ales atunci cand este prea cald in camera. Acelasi lucru se poate aplica si in cazul frigiderului tau.

5. Zgomot excesiv – Defectiuni ale unui frigider

Ce ne facem atunci cand frigiderul scoate zgomote mult prea puternice? Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa verifici daca frigiderul tau este pozitionat drept pe podea. Daca nu este, atunci rezolva acest aspect.


Daca nu este aceasta cauza, atunci urmatorul pas este sa chemi un specialist care sa verifice ventilatoarele. Daca acestea sunt defecte, trebuie sa stii ca inlocuirea lor este destul de costisitoare.

De asemenea, exista posibilitatea ca frigiderul sa scoata un zgomot excesiv deoarece circuitele de apa si-au schimbat pozitia. Acest lucru nu necesita un buget mare pentru a fi remediat, insa trebuie sa soliciti ajutorul unui specialist.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI