Casele smart home: beneficii, ce semnifica si cum ne simplifica viata

0
174

Casele smart home: beneficii, ce semnifica si cum ne simplifica viata

Despre casele smart home: Tehnologia a avansat extrem de mult, astfel ca in momentul de fata putem sa controlam aproape orice electronice sau electrocasnice cu ajutorul telefonului sau comenzii vocale. Casele smart home au aparut din dorinta si nevoia oamenilor de a isi simplifica existenta. In acest fel, daca vrei sa controlezi aerul conditionat cat inca esti la serviciu, o poti face doar folosind smartphone-ul.


Intr-adevar, toate aceste lucruri ne fac viata de zi cu zi mai simpla si ne ajuta sa ne organizam mult mai eficient. De exemplu, poti pune rufele in masina de spalat inainte de a pleca la serviciu. Cu un simplu click porneste masina cam cu 2 ore inainte sa ajungi acasa. In acest fel, cand ai intrat pe usa, tot ce trebuie sa faci este sa pui rufele in uscator.

Istoria caselor smart home

Prima casa smart home a fost a lui Emil Mathias din Michigan, SUA, acum peste 70 de ani. Aceasta casa avea automatizari precum draperii automate sau oglinda care se ridica singura din sertar.

Astazi, oamenii se bucura de astfel de sisteme smart home care ne simplifica mult vietile si sunt apreciate de catre iubitorii de tehnologie.


In zilele noastre, casele smart home sunt mult mai accesibile ca inainte, iar aceasta nu poate fi decat o veste imbucuratoare pentru toata lumea.

Componentele necesare unei case smart

De obicei, dispozitivele care se afla sub controlul tau au nevoie de cateva componente pentru ca tu sa le poti modifica optiunile de la distanta. In general, pe langa aceste dispozitive pe care le controlezi (dispozitive ce au Wi-Fi inclus), ai nevoie si de senzori, un dispozitiv de control de la distanta (cum ar fi telefonul) si de o retea de control.

De exemplu, pentru astfel de videointerfoane nu mai ai nevoie de nimic deoarece senzorii de miscare sunt deja inclusi in aparat. De asemenea, totul se inregistreaza pe card, astfel ca tu poti sa le revezi oricand. Unele modele au incluse si modul smart ce te ajuta sa vezi imaginea si de pe telefonul tau, simplu si rapid.


Te poti bucura de beneficiile unei case smart intr-un confort ce iti va simplifica viata de zi cu zi. In plus, sistemele de securitate smart te ajuta sa iti stii locuinta in siguranta atunci cand esti plecat in vacanta. Poti opta pentru identificare cu ajutorul retinei, amprentelor sau vocii.

Concluzie

Casele smart au devenit acum mult mai accesibile, insa sfatul nostru este sa apelezi la un profesionist pentru a te asigura ca totul este configurat dupa instructiuni. Pentru a personaliza sistemul, dar si pentru a te asigura ca totul este securizat alege device-uri smart achizitionate doar din magazine sigure si de incredere.

 

sursa foto: Pixabay