Cat de important este sa ai lumina potrivita atunci cand lucrezi

0
690
lumina potrivita atunci cand lucrezi

Cat de important este sa ai lumina potrivita atunci cand lucrezi

In zilele noastre, persoanele aleg sa lucreze de acasa pentru a profita de toata libertatea pe care acest lucru ti-o ofera. Cu toate acestea, pentru a reusi sa lucrezi de acasa trebuie sa fii o persoana organizata si motivata. Mai mult decat atat, ai nevoie de un mediu de lucru


Ce lumina este potrivita pentru un mediu de lucru productiv, dar si cat de importanta este lumina, descopera chiar din acest articol.

Importanta luminii atunci cand lucrezi – Alege lumina potrivita atunci cand lucrezi

Lumina nepotrivita afecteaza vederea

Lumina nepotrivita, prea slaba sau prea puternica, iti poate afecta vederea pe termen lung. Mai mult decat atat, o lumina ce iti forteaza ochii sa vada mai bine sau care ii forteaza sa se protejeze iti poate da dureri de cap.

Lumina potrivita creste productivitatea

Asa cum o lumina nepotrivita poate sa afecteze vederea pe termen lung, asa si o lumina potrivita te ajuta sa fii mai productiv. De asemenea, lumina pe care o folosesti atunci cand lucrezi te poate ajuta sa fii mai odihnit dupa cateva ore bune de munca sau te poate face sa te simti mult mai obosit.


Afla mai mult despre cum lumina afecteaza productivitatea, chiar din acest articol.

Cum alegi lumina potrivita pentru biroul tau

Atunci cand lucrezi, cel mai bine este sa optezi pentru astfel de lampi birou. Ele pot fi ajustate in functie de nevoile tale, astfel ca tu sa te simti confortabil atunci cand lucrezi la calculator sau atunci cand citesti sau schitezi pe hartie planul de afaceri.

Daca esti student in sesiune si vrei sa inveti, trebuie sa stii ca lumina pe care o folosesti iti poate imbunatati sau nu capacitatea de memorare. Specialistii spun ca persoanele care sunt expuse la surse de lumina slabe au o capacitate de a memora mult mai slaba decat aceia care sunt expusi la lumina puternica.


Lumina aleasa pentru momentele in care lucrezi la calculator

Chiar daca atunci cand lucrezi la calculator nu ai nevoie de lumina artificiala, aceasta ar trebuie sa fie prezenta. Te ajuta sa te concentrezi mai bine si difuzeaza cantitatea de lumina in toata incaperea, nu doar pe monitorul calculatorului tau.

Cu alte cuvinte, chiar daca ai impresia ca nu ai nevoie de o alta lumina atunci cand lucrezi la calculator, aceasta te va ajuta sa te concentrezi mai bine si sa poti memora mai usor.

In functie de marimea biroului, alege o lampa cu picior lung si reglabil. In acest mod, vei putea sa o reglezi astfel incat lumina sa fie imprastiata pe toata suprafata biroului tau. Nu vei fi deranjat de lumina si vei putea sa te concentrezi asa cum trebuie.


sursa foto: Pinterest