Ce aspecte trebuie luate în considerare când alegi copacii pentru curte

0
752

Ce aspecte trebuie luate în considerare când alegi copacii pentru curte

Când alegi un copac, este important să te gândești la mărimea acestuia în comparație cu mărimea curții tale, dar și la multe alte aspecte. Am pregătit un articol cu lucruri pe care trebuie să le iei în considerare atunci când alegi ce copaci să plantezi în curtea ta.


Pomii sunt plante structurale care, împreună cu elementele de peisaj, formează scheletul grădinii tale. Elementele de peisaj sunt atât gardurile, dar și pericolele sau poate foișorul din curtea ta.

Cu toate acestea, trebuie să ții cont de faptul că arborii tăi vor fi strămoși în grădina ta, o binecuvântare pentru gospodăria ta, însă pot fi și o adevărată povară dacă nu alegi să faci plantarea lor în mod corect.

Alegerea copacilor din curtea ta

Alegerea copacilor se face ținând cont de câteva aspecte.


Funcția acestora

Gândește-te la ceea ce îți dorești de la copacul din curtea ta înainte de a începe să alegi. Dacă vrei să fie un punct focal, gândește-te la forma pe care îți dorești ca acest arbore să o aibă. De asemenea, trebuie să te gândești și la cerințele spațiului. Pentru un copac care să fie frumos și nu foarte mare, poți alege un cireș înflorit, de un roz pal, absolut superb.

Copaci pentru curți mici

Dacă ai o grădină mai mică, poți opta pentru un copac înalt ca o coloană, de un gri-albastrui absolut superb. În acest caz, poți încerca Chamaecyparis, un arbore ornamental foarte frumos.

Un copac ce ține loc de paravan

Copacii sunt aleși de multe ori pentru a constitui un paravan. Acest motiv este cel mai problematic, pentru că tendința ar putea fi să încerci vreo plantă sau copac care crește repede.


Pentru ascunde o porțiune, este mai bine să construiești un paravan și să plantezi un pom potrivit care să îndeplinească această funcție, însă peste câțiva ani. Răbdarea este cheia.

Decoratiuni absolut spectaculoase realizate din crengi de copac

Cumpararea si plantarea copacilor – Trucuri si sfaturi extrem de utile

sursa foto: Pinterest