Ce legume plantam sau semanam in luna noiembrie

0
878

Ce legume plantam sau semanam in luna noiembrie

In gradina inca este plin de gradinari chiar si in luna noiembrie. Acum este momentul sa ne concentram pe plantarea anumitor legume pentru a ne bucura de ele in primavara anului urmator.


Va sfatuim sa incercati plantarea legumelor in prima parte a lunii, cat afara vremea inca mai este prielnica. In acest fel, veti reusi sa prindeti vremea dinaintea primei brume pentru a semana legume in gradina voastra.

Umiditatea din sol

Inainte de toate, trebuie sa tineti cont in aceasta perioada de nivelul de umiditate din sol. Acesta trebuie verificat constant pentru ca tu sa asiguri conditiile optime legumelor astfel incat ele sa se dezvolte sanatos.

Legumele ce pot fi semanate in noiembrie

In luna lui Brumar poti sa plantezi morcovii, legume deosebit de gustoase. Acesti morcovi sunt benefici pentru organismul tau, dar sunt excelenti mai ales pentru cei mici. Ei contin o multime de vitamine si pot fi gatiti atat la gratar, pusi in salata sau mancati ca atare.


De asemenea, in noiembrie poti sa te ocupi si de semanarea patrunjelului. Ceapa poate fi si ea semanata in aceasta luna, dar si usturoiul, mazarea si hreanul. Toate aceste legume sunt perfecte pentru a fi plantate in noiembrie. In primavara te vei bucura de soiuri de legume gustoase, sanatoase si frumoase.

Morcovii, legume extrem de benefice pentru organism si usor de preparat

Solul pe care il prefera morcovii, de exemplu, trebuie sa fie unul nisipos si curatat in prealabil. Ai grija ca toata suprafata solului sa fie curatata inainte de a planta alte legume pentru ca resturile vegetale pot sa contina o multime de boli si acestia vor fi raspandite in sol.

Legumele au nevoie de udare imediat dupa plantare. Un sol bogat in substante nutritive, curatat, curat si mereu ingrijit nu va face decat sa iti aduca legume frumoase in gradina ta.


sursa foto: Pinterest