Ce lucruri trebuie sa stii inainte de a te apuca de renovarea casei

0
258

Ce lucruri trebuie sa stii inainte de a te apuca de renovarea casei

Chiar daca ai mai renovat in trecut, orice proiect nou aduce provocari unice, asa ca te sfatuim sa tii cont de aceste lucruri inainte de a te apuca de renovarea casei. De la materialele alese, bugetul disponibil sau mesterii cu care lucrezi, toate aceste lucruri te vor ajuta sa ai un proiect final de succes.


Mai mult decat atat, inainte de a renova casa, ai de hotarat o multime de lucruri, iar acest pas poate fi unul coplesitor. Ti-am pregatit o scurta lista cu lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a te apuca de renovat.

Renovare completa sau partiala

Inainte de a te apuca de renovat, gandeste-te daca ai nevoie sa inlocuiesti in casa instalatiile electrice, dar si sanitare. Acest lucru va mari costurile, insa nu va mai trebui sa iti faci griji pentru reparatii o perioada foarte mare de timp.

Afla de cat timp nu au mai fost schimbate aceste instalatii. Daca au trecut peste 10-15 ani de zile, atunci este momentul sa inlocuiesti totul pentru a nu avea surprize neplacute.


Daca renovezi de la zero totul, opteaza pentru o astfel de incalzire electrica in pardoseala. Este foarte practica si aduce un confort sporit in casa ta.

De asemenea, schimbarea usilor si geamurilor poate fi, de asemenea, un pas necesar. Daca renovezi totul de la zero vei putea sa te bucuri de o casa superba in care totul este nou.

Estimarea costurilor

Costurile necesare renovarii nu sunt deloc usor de estimat. Pe langa mana de lucru, materialele necesare, exista si costurile anumitor aprobari de constructie, in cazul in care vrei sa faci anumite modificari in casa.


De asemenea, gandeste-te daca optezi pentru centrala termica sau pentru un astfel de incalzitor apa instant, in functie de preferinte. Pune pe foaie toate modificarile si schimbarile pe care le doresti si estimeaza un cost pentru a sti de la ce buget pornesti renovarea casei.

Timpul necesar renovarii

Renovarea casei tale va dura mai mult decat estimezi initial. De aceea, te sfatuim sa fii pregatit si sa te inarmezi cu rabdare. Este important sa ai si un loc unde sa stai in timpul renovarii.

De asemenea, nu uita sa iei in calcul si cat dureaza sa pregatesti toata casa pentru renovare. De la mutatul mobilei din casa pana la scoaterea usilor, geamurilor si pregatirea  peretilor pentru a fi curatati, toate aceste lucruri dureaza.


Firma de constructii aleasa

Fara indoiala, ai nevoie de o firma de constructii care sa te ajute sa renovezi casa. Aceasta iti va oferi un estimat de pret si durata pentru contract. Ai grija sa alegi oameni de incredere deoarece numai o echipa serioasa va putea sa iti duca la capat lucrarea in timpul promis.

sursa foto: Pinterest