Ce plantam in luna iunie in gradina noastra – Lucrari de vara in gradina

0
3521

Ce plantam in luna iunie in gradina noastra – Lucrari de vara in gradina

Descopera in acest articol ce plantam in luna iunie pentru a ne bucura de roade bogate si sanatoase in timpul anului.


Luna iunie este luna lui „Ciresar” denumita in popor, o luna in care treburile in gradina sunt in floare. Vara este momentul in care incep lucrarile in gradina ta, indiferent ca vorbim de flori, legume sau de fructe.

Iunie este ideala pentru a cultiva cateva legume, legume precum sfecla rosie, mazarea, ridichiile, morcovii, dar si varza si salata verde.

Mazarea poate fi cultivata de acum pentru a fi recoltata incepand cu luna septembrie. In acest fel, in toamna te vei putea bucura de o mazare sanatoasa.


Salata verde este sanatoasa, benefica pentru organism, plina de vitamina C si poate fi cultivata in curtea ta inca din luna iunie.

De asemenea, daca nu ati avut timp sa faceti acest lucru in luna mai, acum este momentul sa plantati rasadurile de rosii, ardei, dar si de vinete. In acest fel, te vei putea bucura de legume sanatoase, frumoase si proaspete, din propria cultura.

Lucrari pe care sa le facem in iunie in gradina

In luna iunie putem sa copilim rosiile, dar si sa recoltam ciresii, visinii, caisii, piersicii. De asemenea, nu uita sa continui stropirile pentru daunatori.


Daca vrei sa indepartezi mustele care ataca morcovii sau paianjenul care ataca fragii, alege usturoiul. Acesta este util pentru a fi inclus in retete ce te ajuta sa indepartezi daunatorii.

Aceasta este luna in care scoatem si punem la pastrare bulbii de lalele, zambile, dar si narcise.

Inspira-te din galeria foto de mai jos pentru a planta fructele si legumele in curtea casei tale.


Curti foarte mici cu spatiu pentru plantarea legumelor incorporat

Mini-paturi de legume ridicate pentru cei ce nu au mult spatiu in curte

sursa foto: Pinterest