Ce plante folosim pentru a scapa de tensiune si stres

Ce plante folosim pentru a scapa de tensiune si stres

In ziua de astazi, toti lucram in tensiune si stres. Daca suferi de un stres real cauzat de lucrurile ce se intampla in jur, aceste plante te vor ajuta sa rezisti tensiunii psihice.


Ginseng coreean

Ginseng-ul imbunatateste performantele in caz de stres. Este una dintre cele mai apreciate plante chinezesti. Ginsengul coreean este o planta ce are reputatia de a ajuta mintea si trupul sa faca fata situatiilor de stres.

A fost subiectul a numeroase studii clinice, studii care au demonstrat o imbunatatire de ritm, performante mai bune, dar si o stare mentala mai relaxata.

Cum se foloseste? Se iau tablete de ginseng coreean in conformitate cu instructiunile producatorului. Cauta produse cu continut standardizat de ginsenozide. Acestea se iau 8-12 saptamani, dupa care este obligatoriu sa faci o pauza de cateva saptamani.


  • Nu se consuma ginseng coreean daca ai diabet, boli cardiovasculare, depresie, boli mintale.

Ovazul, ideal pentru tensiune si stres

Ovazul este un fortifiant traditional pentru sistemul nervos. Frunzele, tulpinile, dar si alte parti verzi ale plantei sunt folosite pentru a reabilita un sistem nervos epuizat sau slabit pentru a ajuta pe cineva sa faca fata perioadelor de stres.

Chiar si persoanele bolnavicioase pot sa ia in siguranta aceasta planta. Este un tonic usor si de incredere pentru sistemul nervos, capabil sa energizeze sau sa calmeze.

Nu folosi ovaz daca suferi de boala celiaca sau daca ai intoleranta la gluten.


Roinita

Roinita este folosita in mod traditional in perioadele de tensiune. Este ideala pentru momentele in care te simti incordat, tensionat sau agitat. In testele clinice, persoanele afectate de stres au apreciat ca sunt mult mai linistite si li s-a imbunatatit starea psihica chiar si dupa o singura doza de roinita.

Ea poate fi luata pe o perioada ceva mai lunga de timp. De asemenea, roinita poate fi consumata si sub forma de ceai. Se pun doua lingurite din partile aeriene proaspete de roinita in apa fierbinte si se face o infuzie. Aceasta se consuma de 2-3 ori pe zi.

Planta are o actiune usor sedativa, asa ca ai grija sa nu iei aceasta roinita inainte de a face un lucru important ce necesita concentrare. Poti sa iei roinita seara, inainte de culcare.


  • Roinita poate sa interactioneze cu unele medicamente de sinteza. Printre acestea amintim si anumite sedative, dar si medicatia pentru tiroida si o categorie de medicamente numite colinergice. Daca faci deja un tratament, ai grija sa consulti un fitoterapeut inainte de a lua roinita. In acest fel, vei fi sigur ca decizia luata este una potrivita pentru organismul tau.
  • Ai grija sa nu consumi niciuna dintre aceste plante daca esti insarcinata sau daca alaptezi, cu exceptia cazului in care ai recomadarea medicului tau.

sursa foto: Pixabay

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI