Ce poti face cu alcoolul izopropilic – Solutii salvatoare pentru multe probleme

0
229

Ce poti face cu alcoolul izopropilic – Solutii salvatoare pentru multe probleme

Alcoolul izopropilic este utilizat intr-o multime de modalitati utile, el fiind solutia salvatoare pentru multe probleme din viata de zi cu zi.


Alcool izopropilic/metilic medicinal de calitate se poate gasi si in farmacii, dar si in alte magazine de specialitate. Acesta nu trebuie sa fie confundat cu alcoolul denaturat (etanol), alcool pentru consumul alimentar caruia i s-au adaugat substante chimice toxice cu miros specific pentru a il face impropriu pentru consumul alimentar.

Substantele chimice care se adauga in acest calcul denaturat nu sunt deloc benefice pentru piele. In schimb, alcoolul medicinal metilic se fabrica din substante care nu prezinta pericol pentru sanatatea pielii. Ele contin de obicei 70% alcool izopropil si 30% apa.

Dezghetarea masinii

Daca masina ta a ramas inghetata sau pur si simplu vrei sa dezgheti mult mai repede parbrizul acesteia, tot ce trebuie sa faci este sa folosesti alcool izopropilic. Foloseste un recipient cu pulverizator si stropeste, pur si simplu, locurile inghetate.


Mai mult decat atat, daca ferestrele casei tale ingheata in timpul iernii, tu ce trebuie sa faci este sa le speli. Foloseste o solutie preparata din jumatate de cana de alcool metilic la 1l de apa.

Plus de stralucire: pentru un plus de stralucire, lustruieste-le cu foi de ziar pana cand aceste incep sa straluceasca.

Ce poti face cu cenusa care iti ramane de la arderea lemnelor – Idei utile

Curatarea telefonului

Pentru a te asigura ca telefonul tau este curatat, tot ce trebuie sa faci este sa il stergi cu alcool metilic. Alcoolul va curata murdaria si in acelasi timp va dezinfecta telefonul.


Poti folosi acest truc atat pentru telefonul tau mobil, astfel incat sa te asigur ca nu iei microbi sau alti virusi de pe el, dar si pentru telefonul fix. Bineinteles, acest lucru poate fi folosit si pentru chei, telecomanda sau alte obiecte mai des folosite.

Petele lipicioase

Scoaterea petelor lipicioase se poate face rapid cu ajutorul alcoolului izopropilic. Poti scoate petele de fixativ lipicioase de pe oglinda, dar si petele lipicioase care au ramas in urma smulgerii unei etichete.

Curatarea machiajului

Produsele de machiaj precum pensulele, dar si fardul de pleoape, bronzer-ul, dar si multe alte pudre pot fi curatate cu alcool izopropilic. Aceasta metoda nu iti va deteriora deloc produsele de machiaj. De aceea, poti sa folosesti metoda cu incredere pe orice fel de produs.


Tot ce trebuie sa faci este sa folosesti un recipient cu pulverizator si sa pulverizezi alcool peste produsele tale.

Scapi de musculite

Data viitoare cand mai vezi musculite care zboara in voie prin bucatarie, tot ce trebuie sa faci este sa iei o sticluta cu pulverizator ce are alcool metilic si sa dai pe musculite. Acestea vor cadea pe podea si tu le vei putea matura. Alcoolul nu este la fel de eficace ca un insecticid, dar este mult mai putin toxic.

Bicarbonatul de sodiu si idei fantastice de a refolosi acest ingredient

 

dezghezare geam folosind alcoolul izopropilic

sursa foto: Pinterest