Ce sa mananci toamna – Alimente foarte sanatoase si delicioase
Nu stii ce sa mananci toamna? Toamna este un sezon excelent pentru a manca fructe si legume care ne ajuta sa ne intarim sistemul imunitar. Afla ce alimente trebuie sa mananci si tu toamna! Profita de beneficiile pe care le au, dar si de gustul lor foarte bun!
1. Conopida -Ce sa mananci toamna
Conopida poate fi mancata cruda, gatita la aburi, la cuptor, cu branza, cu cascaval sau cu orice fel de carne. Conopida ar trebui introdusa in dieta ta saptamanala. Este o leguma sanatoasa si si are fibre care te ajuta sa imbunatatesti digestia.
Aceasta leguma contine si acid folic care te ajuta sa iti aperi organismul de anemii.
2. Dovleacul
Nici bine nu a venit toamna si deja miroase a placinta cu dovleac, nu-i asa? Ei bine, dovleacul este excelent pentru sistemul imunitar, contine fibre, multe vitamine, beta caroten, dar si vitamine ideale pentru vedere.
3. Rodii
Rodiile fructe delicioase ce pot fi incluse in dieta ta. Acestea pot fi transformate in smoothie-uri sau folosite in deserturi ori mancate ca atare.
Rodiile contin foarte putine calorii, multe vitamine, fibre si antioxidanti ce previn aparitia bolilor. Aceste fructeunt bogate in vitamina C, dar si in acid folic, vitamina E si vitamina A.
Mai mult decat atat, rodiile au de 3 ori mai multi antioxidanti decat vinul rosu.
4. Mere
Sa nu uitam de clasicele mele, merele delicioase care ne aduc aminte de copilarie si care contin o multime de vitamine. Merele sunt pline de fibre, de antioxidanti si nu contin grasimi si colesterol.
Pot fi mancate ca atare sau transformate in tarte si placinte delicioase.
5. Pere
La fel ca si merele, perele sunt fructe dulci, gustoase, ideale pentru gustarea de dupa-amiaza. Mai mult decat atat, perele dau gust oricarei retete pe care le incerci si in care adaugi aceste fructe.
Perele contin si foarte multa vitamina C, dar si fibre.
Alege si tu sa mananci fructe si legume delicioase de sezon pentru a iti intari sistemul imunitar, dar si pentru a profita de restul beneficiilor pentru organism pe care fructele si legumele le au.