Ce tip de gard sa construiesti, sfaturi pentru intretinere si recomandari

0
3260
ce tip de gard sa construiesc

Ce tip de gard sa construiesti, sfaturi pentru intretinere si recomandari

Alege un gard care sa indeplineasca atat functia de delimitare a perimetrului casei intr-un mod intim, dar sa se potriveasca si cu design-ul curtii tale.


Inainte de a alege sa reconstruim gardul, ne gandim la bugetul necesar, dar si la ce tip de gard este mai calitativ si rezistent pe termen lung.

Ce materiale sunt recomandate pentru a avea un gard rezistent

Tipul de material folosit in constructia gardului reprezinta un criteriu principal pe care trebuie sa il luam in considerare atunci cand construim un astfel de delimitator.

1. Gardul clasic din lemn

Gardul din lemn este o optiune accesibila ca pret pentru toata lumea, este elegant, insa trebuie intretinut mai des. Pentru ca gardul sa fie frumos si pentru ca lemnul sa se pastreze in timp, gardul trebuie revopsit de doua ori pe an.


De asemenea, lemnul trebuie sa fie si protejat impotriva mucegaiului, dar si impotriva factorilor naturali. Foloseste un strat de bait aplicat dupa ce ai montat gardul pentru a proteja materialul.

Un alt avantaj pe care il are gardul de lemn este ca, odata stricata o parte din gard, poate fi usor reparata.

De asemenea, gardul din lemn poate fi construit si montat chiar si de o persoana care nu are experienta in domeniu.


Poti construi un gard din lemn in intregime sau poti opta pentru o fundatie din ciment. De asemenea, stalpii gardului pot fi realizati din astfel de buiandrugi sau tot din ciment, in functie de preferintele fiecaruia.

 

2. Gardul elegant din piatra

Pentru persoanele care isi doresc un gard rezistent, dar dispun si de un buget un pic mai mare, gardurile din piatra sunt optiunea perfecta.

Avantajul unui astfel de material este ca se strica mult mai greu, are diferite nuante, este si el usor de montat si arata foarte bine.


Gardurile din piatra pot fi realizate din: marmura, ardezie, travertin sau piatra de rau.

3. Gardul din caramida

Gardul din caramida are un cost mic de intretinere, este ideal pentru o casa moderna si este rezistent.

4. Gardul din metal

Gardul din metal este construit din fier forjat, in general. Nu trebuie intretinut intr-un mod special, da o nota de eleganta si poate fi construit in orice stil doresti.

Poti opta pentru un gard construit cu astfel de teava patrata la pret mic sau pentru un gard din policarbonat pentru mai multa intimitate.

gard din metal

5. Gard din beton

Gardurile din beton sunt printre cele mai rezistente, ofera intimitatea de care ai nevoie si nu au nevoie de intretinere. Un astfel de gard poate sa fie rezistent chiar si pe o periaoda de peste 50 de ani.

Ce trebuie sa stiu despre constructia unui gard?

Inainte de a te apuca de construirea propriu-zisa, asigura-te ca ai autorizatiile necesare. Pentru orice tip de gard, ai nevoie de autorizatie de constructie de la primarie daca in spatiul respectiv nu a mai fost construit un gard pana acum.

Dupa ce a fost finalizat acest pas, asigura-te ca ai ales ce tip de material vrei sa folosesti si ca acesta se incadreaza in bugetul pe care il ai.

Apoi, nu uita sa stabilesti dimensiunea portilor si a portii de acces pentru ca toata constructia sa poata fi inceputa.

sursa foto: Pinterest