Ce trebuie sa stii atunci cand alegi o usa pentru locuinta ta

0
224
usi metalice

Ce trebuie sa stii atunci cand alegi o usa pentru locuinta ta

Alegerea unei usi nu este atat de simpla pe cat poate sa para la o prima vedere. Conteaza foarte multe detalii, inclusiv alegerea unui magazin de usi de cea mai buna calitate, dar si alegerea modelului cel mai potrivit pentru nevoile tale.


Va prezentam si noi cateva exemple despre cele mai interesante usi pe care le puteti alege pentru locuinta, dar si materialele din care acestea sunt fabricate si principalele lor calitati.

Usi de exterior rezistente

In ceea ce priveste usile de exterior, sunt recomandate usi metalice pentru rezistenta. Acest tip de usi exceleaza si la capitolele izolare fonica si termica.

In general, in ziua de astazi sunt printre cele mai folosite usi de intrare usile
metalice, desi gasiti disponibile diferite modele si din MDF de calitate superioara
ce pot sa se potriveasca pentru un apartament dar si pentru o casa.


Usa de la intrare este foarte importanta si din punct de vedere estetic deoarece este primul lucru pe care il vede un musafir si lasa prima impresie despre locuinta.

Importanta alegerii unei usi potrivite

Alegerea unei usi este foarte importanta deoarece usa casei garanteaza ocupantilor atat siguranta, intimitatea dar si confortul satisfacator al propriului camin.

Usa de la intrare insa trebuie sa te protejeze nu numai de hoti, ci si impotriva fenomenelor atmosferice. E recomandat sa aveti o usa de intrare care sa ocupe o pozitie buna pe scara criteriilor ce-i determina performantele.


Usile, indiferent daca sunt din lemn, PVC sau metalice, pot integra sub captusala un strat izolator pentru a asigura o protectie mai buna decat cele simple.

Izolatia poate fi in general din spuma poliuretanica, cu un aglomerat de inalta densitate sau cu vata minerala.

Cu cat o usa este mai groasa, cu atat ea este si mai robusta, insa compozitia joaca un rol major in soliditatea structurii ei.


Mai mult, in conformitate cu normele recente, o usa de apartament ar trebui sa opreasca flacarile timp de un sfert de ora, astfel ca o usa de apartament de calitate trebuie sa aiba o grosime de minimum 40mm. Cu cat usa este mai grea, cu atat va fi mai rezistenta si e recomandabil ca soliditatea sa-i fie ranforsata cu un blindaj corespunzator.

Atunci cand cumparati o casa noua sau cand va decideti sa inlocuiti usa de la intrare, este foarte bine sa treceti in revista si sfaturile noastre pentru a avea cea mai aspectuoasa dar si cea mai solida, trainica si mai ales sigura usa.