Ce trebuie să știi când alegi mobilierul de grădină sau din balcon

Alegerea unui set de grădină poate fi o investiție importantă și de lungă durată, de aceea este bine să te asiguri că faci alegerea corectă atunci când decizi ce mobilier de grădină sau balcon să achiziționezi. În primul rând, trebuie să știți ce stil să alegeți, ce spațiu ai la dispoziție pe balcon sau pe terasă. Mai jos vă arătăm toți pașii pe care trebuie să-i urmați pentru alegerea unui mobilier de grădină confortabil și practic. Sfaturi utile pentru a lua o decizie cât mai bună!


Ce trebuie să știi când alegi mobilierul de grădină sau din balcon

Atunci când îți planifici spațiul din curte, fie că este vorba despre o grădină mare sau un balcon mic, este esențial să te gândești la utilizarea practică și estetică a acestuia. Iată câteva sugestii pentru a-ți organiza și decora spațiul exterior:

Spațiul disponibil

Dacă ai un balcon de dimensiuni reduse, optează pentru mobilier compact și multifuncțional. Seturile de mobilier pliabil sau stivuibil sunt ideale, deoarece economisesc spațiu atunci când nu sunt utilizate.

În cazul unei grădini generoase, împarte spațiul în zone funcționale. Poți avea o zonă de relaxare cu mobilier confortabil, o zonă de joacă pentru copii și un colț pentru grădinărit sau alte hobby-uri.


Cum îl vei folosi

Gândește-te la numărul de persoane care vor folosi zilnic mobilierul. Dacă ai o familie mare sau obișnuiești să primești des invitați, asigură-te că ai suficiente locuri, dar folosește scaune pliabile pentru situațiile în care ai nevoie de spațiu suplimentar.

Chiar și într-o grădină mare și spațioasă, păstrează un echilibru între spațiul pentru mobilier și cel destinat altor activități (piscină gonflabilă, trambulină, etc.).

Mobilier estetic

Alege piese de mobilier care sunt nu doar funcționale, dar și estetic plăcute. Materialele rezistente la intemperii, cum ar fi ratanul sintetic sau aluminiul, sunt durabile și ușor de întreținut. Un set de mese și scaune pentru exterior ar trebui să fie confortabil și adaptabil la diverse activități, de la luat masa la socializare.


Întreținerea mobilierului

Alege mobilier și decorațiuni ușor de întreținut, care să reziste bine în condiții de exterior. Husele detașabile și lavabile sunt foarte practice. Plasează mobilierul astfel încât să fie protejat de intemperii pe cât posibil, folosind umbrele sau pergole pentru a crea umbră și adăpost.

mobilier terasa 2

mobilier terasa 3

mobilier terasa 4

mobilier terasa 5

Sursa foto: jysk

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI