Ce trebuie sa stii despre plantarea de toamna a capsunului

0
379
capsunii

Ce trebuie sa stii despre plantarea de toamna a capsunului

Nu cred ca exista persoane carora sa nu le placa capsunii. Aceste fructe gustoase pot fi transformate in gemuri sau dulceturi gustoase, dar si in diferite deserturi. Care sunt avantajele infiintarii culturii de toamna a capsunului, dar si cum se face acest lucru, descoperi in randurile de mai jos.


Pe tot intregul sezonului de vegetatie putem sa plantam capsuni. Inca din luna martie pana toamna tarziu, in luna octombrie, putem sa plantam stolonii de capsuni.

Secretele capsunilor gustoase crescute in ghiveci – Sfaturi geniale

 

Despre plantarea de toamna a capsunului

Cel mai potrivit este sa infiintezi cultura de capsuni in luna septembrie sau in primele doua saptamani din luna octombrie, nu mai tarziu de atat. Din experienta profesionistilor, acest lucru te ajuta sa te bucuri de o cultura ceva mai bogata.

Desi exista persoane care au infiintat cultura si mai tarziu de atat, minimizarea riscurilor se face prin alegerea perioadei pe care am mentionat-o mai sus.


Plantarea de toamna se face numai cu plante proaspete. Orice planta ai pus in pamant toamna va porni in vegetatie mai devreme, primavara urmatoare. De asemenea, daca ai parte de o toamna lunga, in primavara urmatoare te vei bucura de o recolta foarte bogata.

Pregatirea terenului

Daca terenul nu este bine pregatit in toamna, cel mai bine este sa astepti pana in primavara pentru a planta capsunii. Pasii pregatirii terenului constau in fertilizarea naturala si bio a acestuia, dar si aratura la o adancime de 30 de cm.

Daca nu ai gunoi de grajd, poti aplica si ingrasamant cu fosfor si potastiu pentru a te bucura de un sol fertil. Acesta iti va oferi fructe sanatoase, bogate, fiind un sol bogat in substante nutritive. Evita sa aplici ingrasaminte azotate in aceasta perioada de pregatire a terenului.


Sweet fresh stawberry on the wooden table, selective focus

sursa foto: Pinterest