Ce trebuie să știi înainte de a închiria un apartament

Ce trebuie să știi înainte de a închiria un apartament

Am pregătit pentru tine un ghid scurt care să te ajute atunci când vine vorba de închirierea unui apartament. Această etapă este complexă, presupune documentare, dar și atenție atunci când vine vorba de găsirea apartamentului potrivit.


De la aspectele legale, factorii ce țin de preț, locație, dar și alte lucruri care te pot influența, este important să cunoști toți factorii înainte de a închiria un apartament.

Închirierea unei locuințe vine cu o serie de obligații, dar și drepturi pe care trebuie să ți le asumi. De asemenea, acest lucru implică și o serie de formalități, așa cum este și contractul de închiriere.

Ce este contractul de închiriere

Contractul de închiriere este un document prin care proprietarul apartamentului pune la dispoziția chiriașului folosirea imobilului pe o perioadă de timp stabilită de voi. În acest contract sunt stipulate condiții precum prețul chiriei și data când trebuie achitată, garanția necesară, dar și valabilitatea contractului.


Găsește aici mai multe detalii despre contractul de închiriere, dar și un astfel de model contract de închiriere.

Ține cont de toate costurile

Pe lângă costul chiriei, trebuie să ții cont și de costuri de întreținere a apartamentului din blocul respectiv. Poți face un calcul rapid uitându-te pe listă afișată la parter pentru a observa care este media chiriilor pe care o plătesc alți vecini.

Locul de parcare

Dacă ai o mașină, asigură-te că apartamentul tău va avea și un loc de parcare în apropiere. Este important să ții cont de acest aspect, mai ales dacă vine vorba de o zonă aglomerată.


Este foarte posibil să nu mai găsești loc de parcare de la primărie și să fii nevoit să parchezi foarte departe sau să renunți la mașină.

Dacă toate aceste aspecte nu ți se pare convenabile pe termen lung, poți oricând să optezi pentru un astfel de broker credite. În acest fel, vei putea lua în calcul achiziționarea unui apartament, mai ales dacă hotărăști că vei locui în acel oraș pe o perioadă mare de timp.

Magazinele din vecinătate

Dacă te muți într-un loc nou, este important să te plimbi puțin prin cartier pentru a te interesa care sunt cele mai apropiate magazine. În acest fel, vedea dacă zona îndeplinește toate dorințele pe care le ai, în funcție de necesitățile și nevoile tale.


Animalele de companie

Dacă iei în calcul adoptarea unui animal de companie în viitorul apropiat, trebuie să discuți acest lucru cu proprietarul apartamentului. Acest lucru poate fi stipulat și în contract, iar dacă proprietarul nu este de acord cu animalele de companie vei avea probleme din punct de vedere legal.

Programul Prima Casa

sursa foto: Pixabay

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI