Ceaiul verde versus cafeaua – Beneficii, contraindicatii, pareri impartite

0
206

Ceaiul verde versus cafeaua – Beneficii, contraindicatii, pareri impartite

Ceaiul verde versus cafeaua, o dezbatere ce ne face sa ne gandim care bautura este mai sanatoasa pentru noi, dar si care are mai multe dezavantaje.


Ceaiul este cea mai consumata bautura din lume, dupa apa. Cafeaua este si ea incredibil de populara, o bautura care este consumata, in Statele Unite ale Americii, de peste 85% din populatia adulta.

Oamenii consuma cafea si ceai verde atat pentru gustul deosebit de bun, dar si pentru doza de energie pe care aceste bauturi ni le ofera.

Ce contine cafeaua si ce beneficii are aceasta bautura

Cafeina sau cofeina este un drog ce se regaseste in cafea si in ceai in mod natural. Aproximativ 240 ml de cafea contin 96 mg de cafeina. Atunci cand vorbim de ceaiul verde, aceeasi cantitate in ml de ceai verde contine 29 mg de cafeina.


Cafeina are o multime de substante nutritive, dar si beneficii multiple pentru sanatate. De la faptul ca ne da energie, pana la mentinerea atentiei. De asemenea, o ceasca de cafea bauta simpla, fara zahar sau cafea, iti da o doza mare de energie inainte de antrenament.

Chiar daca ceaiul contine o cantitate mai mica de cofeina decat o cafea, ambele au beneficii mari asupra sanatatii noastre, daca sunt consumate moderat.

De asemenea, studiile spun ca o ceasca de cafea sau una de ceai verde te pot ajuta sa iti imbunatatesti performantele si iti ofera o stare de bine.


Aceste bauturi protejeaza si impotriva unor boli precum Alzheimer, dementa, dar si boli ale ficatului.

Ce contine ceaiul si ce beneficii are ceaiul verde

Ceaiul verde contine si el cafeina, este bogat in antioxidanti, ca si cafeaua si este benefic pentru organism. Stimuleaza creierul exact ca o ceasca de cafea, dar te ajuta si sa te relaxezi si sa te calmezi deoarece contine L-Teanina, un compus natural si benefic, un antioxidant pentru organism.

sursa foto: Pinterest