Cei mai frumosi 23 de pomi pentru o curte cu adevarat spectaculoasa

0
7265
pomi

Cei mai frumosi 23 de pomi pentru o curte cu adevarat spectaculoasa

Primavara fara pomi in curtea ta este un anotimp de care nu te bucuri la fel de mult. De aceea, fie ca alegi pomi fructiferi sau altfel de copaci, ei infrumuseteaza spatiul si ofera curtii tale atat umbra de care are nevoie, cat si oxigenul care iti trebuie pentru a respira.


Pomii fructiferi au nevoie de ingrijiri inca de la inceputul anului. In luna ianuarie, acestia se tund, ii ajuti sa se fereasca de daunatori si se trateaza, in functie de nevoi si necesitati.

Iata cum poti avea cei mai frumosi pomi in curtea ta, dar afla si cum se ingrijesc unii dintre ei pentru a avea o curte cu adevarat spectaculoasa.

Ingrijirea Wisteriei – Glicina

Wisteria – Glicina este o planta cataratoare, ce poate sa creasca chiar si mai mare ca un pom obisnuit. Aceasta floare este numita si „salcamul urcator”, ea avand culori superbe precum: mov, alb si roz. Terasele si gradinile ce sunt impodobite cu o astfel de planta sunt cele mai frumoase.


Glicina este un arbust decorativ care ajunge chiar si pana la 30 de metri inaltime. Este ideal pentru curtea ta si poate fi plantat in orice spatiu precum: terasa, curte sau gradina.

Ingrijirea Magnoliei

Magnolia este un copacel care, de cele mai multe ori se prinde daca este plantat toamna, inainte sa vina frigul.

Magnolia trebuie plantata intr-un spatiu ferit de curenti de aer si este o planta care evolueaza foarte bine in zonele calde. Magnolia are nevoie de soare, mai ales dimineata, asa ca alege-i un spatiu potrivit in care sa o plantezi. Aceasta se uda foarte bine la plantare, dar si in cursul plantarii. Primavara si vara, magnolia are nevoie de apa de aproximativ 2 ori pe saptamana, daca nu ploua suficient.


sursa foto: Pinterest