Cele mai bune trucuri pentru a ingriji plantele de apartament

0
1356
plantele de apartament

Cele mai bune trucuri pentru a ingriji plantele de apartament

Cu totii dorim sa stim sa ingrijim plantele de apartament corect, astfel incat sa nu avem niciodata probleme cu ele. De aceea, astazi am pregatit o serie de trucuri pentru a te ajuta sa ingrijesti corect aceste flori frumoase.


Iata care sunt cele mai bune trucuri. Vei avea flori spectaculoase, frumoase si sanatoase.

In functie de specia lor, plantele se ingrijesc pentru ca ele sa aiba suficient lumina, apa si o temperatura corecta. Cu toate acestea, exista cateva reguli generale care se pot aplica plantelor.

Plantele iubitoare de caldura

Plantele de apartament iubitoare de caldura trebuie sa stea langa un calorifer sau langa o aeroterma. Acestea pot fi pozitionate pe pervazul ferestrei. Aici au parte de lumina, dar stau si langa calorifer pentru a avea caldura.


Lumina pentru plantele de apartament

Plantele de apartament au nevoie de multa lumina in sezonul rece. De aceea, chiar daca le muti in casa de pe balcon sau de pe pervazul de afara, ai grija ca ele sa fie asezate langa fereastra.

Fereste-le de mirosul toxic!

Plantele nu suporta fumul de tigara sau alte mirosuri neplacute. De aceea, nu trebuie pozitionate langa aragaz sau langa alte surse de miros neplacut.

Udarea plantelor pe timp de iarna

In timpul iernii, plantele nu trebuie udate zilnic, ci doar o data la cateva zile, doar dimineata. Tine cont de acest sfat deoarece pe timp de iarna florile nu au voie sa aiba radacinile ude pe timp de seara.


Nu uita de fertilizator!

Este foarte important sa pregatesti planta pentru anotimpul rece cu fertilizator. De aceea, nu uita sa folosesti fertilizator pentru ca plantele tale sa aiba parte de vitaminele de care au nevoie. Un fertilizator bun ofera plantei o dezvoltare buna si o inflorire mai bogata. Fertilizarea se face din aprilie pana in octombrie, dar niciodata iarna deoarece atunci planta este in perioada de repaus.

 

sursa foto: Pinterest