Cele mai utile 15 trucuri pentru bucatarie. Sunt geniale!

0
3510

Cele mai utile 15 trucuri pentru bucatarie. Sunt geniale!

Statul in bucatarie te face sa te lovesti uneori de situatii frustrante. Ti-ai dori cateodata sa stii cateva trucuri magice pentru a termina treaba mai repede sau pentru a curata legumele mai repede.


Trucuri magice nu avem, insa avem 15 trucuri foarte utile pe care sunt convinsa ca vrei sa le incerci si tu.

Cele mai utile 15 trucuri pentru bucatarie

1. Curata capsunile foarte rapid, cu ajutorul unui pai. Trece un pai prin mijlocul fructului si frunzele vor fi indepartate rapid.

2. Foloseste tot ce este in sticla de ketchup, in cea de mustar, dar in sticla de maioneza taind in doua sticla.


3. Foloseste un feliator de pizza pentru a taia rapid mararul, patrunjelul sau leusteanul.

4. Foloseste un feliator de mere pentru a taia cartofii. Vei putea face cartofi prajiti, taiati perfect.

5. Uite cate minute trebuie sa fierbi un ou pentru ca el sa iasa cat de moale sau cat de tare doresti.


6. Foloseste o tava de briose pentru a face ouale in cuptor. Pune-le pentru 30 de minute in cuptor la 180 de grade Celsius. Ouale facute in cuptor nu vor mirosi atat de tare precum cele fierte si vor fi mult mai cremoase.

7. Foloseste bicarbonat de sodiu pentru a carameliza ceapa in tigaie.

8. Daca vrei sa scapi de grasimea dintr-o farfurie, pune un cub de gheata acolo. Grasimea se va strange in jurul cubului de gheata si o vei putea inlatura rapid.


9. Te-ai saturat de acele cuburi de gheata albe? Daca vrei cuburi de gheata complet transparente, tot ce trebuie sa faci este sa fierbi apa inainte de a o pune in tava.

10. Pentru a evita ca sosul sau zeama sa mai dea pe dinafara atunci cand fierbe, pune o lingura de lemn deasupra oalei.

11. Pune bicarbonat de sodiu in apa in care fierbi ouale si vei vedea ca acestea se vor curata rapid.

trucuri bucatarie

12. Infasoara capatul buchetului de banane cu folie din aluminiu si acestea nu se vor mai strica atat de repede.

13. Poate suna un pic ciudat, dar cel mai rapid mod de a separa albusul de galbenus este cu mana.

trucuri bucatarie

14. Pune bicarbonat de sodiu pe carne inainte sa o prajesti, iar aceasta va fi mult mai frageda. Foloseste aproximativ 1 linguita de bircabonat pentru 1kg de carne.

15. Atunci cand toci legumele, pune laveta de bucatarie umeda sub tocator pentru a evita ca aceasta sa alunece.