Centric BPM, o solutie excelenta pentru eficientizarea proceselor de business

0
177

Un business eficient este un business care isi atinge scopurile in mod eficient: fara cheltuieli foarte mari, fara timp pierdut si fara pierderi generate de erori umane sau de procese ineficiente.


Pentru eliminarea tuturor problemelor si riscurilor, din ce in ce mai multe companii folosesc un software de Business Process Management. Cel mai popular software de acest fel este Centric BPM.

Ce este Centric BPM?

Este un software care poate sa transforme procesele de afaceri in asa fel incat acestea sa acopere foarte bine nevoile clientilor si sa fie cat mai eficiente pentru companie. Prin implementarea sa, acest software creste flexibilitatea, imbunatateste tehnologiile folosite in companie si ajuta la obtinerea unor idei inovatoare.


De regula, rezultatele se obtin prin cativa pasi standard, insa toti acesti pasi sunt modelati in functie de nevoile companiei:

Pasul 1. Modelarea. Se deseneaza o harta a tuturor proceselor care au loc in cadrul companiei, se masoara timpul necesar pentru executia acestora si costul pe care il genereaza.

Pasul 2. Automatizarea. Pe baza datelor obtinute, se gasesc solutii care pot fi automatizate. Practic, procesul trece de la unul manual la unul electronic, in asa fel incat rezultatele sa fie mult mai rapide si mai usor de obtinut.


Pasul 3. Gestionarea. Administratorii companiei trebuie sa aiba o perspectiva cat se poate de clara in ceea ce priveste modul in care se desfasoara procesele din businessul pe care il conduc. Acest pas ofera informaiti legate de eficacitatea metodelor folosite si poate ajuta la conturarea unui plan de viitor cat mai clar.

Pasul 4. Optimizarea. Pe baza primilor pasi, administratorii de business invata sa-si planifice mai corect procesele zilnice, controland mult mai usor eventualele erori si costurile pe care le implica procesul.

Care sunt principalele avantaje aduse de Software-ul Centric BPM?


Implementarea Centric BPM poate sa genereze numeroase avantaje, care mai de care mai interesante. Printre acestea se numara si urmatoarele:

  • Maximizarea reducerii de costuri si aparitia unor oportunitati noi de crestere;
  • Adminstrarea mult mai eficienta a schimbarilor ce apar la nivel intern. De multe ori, schimbarile de legi sau aparitia unor noi cerinte pot da peste cap intreaga activitate. Cu ajutorul Centric BPM, acestea sunt mult mai usor de administrat;
  • Asigurarea unui mediu bine structurat si usor de personalizat, care are drept scop minimizarea costurilor pentru pregatirea angajatilor;
  • Aducerea unui plus de valoare pentru business. Este scopul principal si cel mai mare avantaj pe care il aduce Centric BPM. Daca este corect implementat, aduce un plus de valoare, asigurand perspective mult mai bune pentru business si un avantaj considerabil in fata concurentei.

Centric BPM este un software creat de catre cei de la Enterprise Concept si este o platforma in care s-au investit peste 300 000 de euro si o multime de cunostinte bazate pe experienta in administrarea proceselor de afaceri. Din acest motiv, se poate spune ca este o solutie cat se poate de eficienta ce merita sa fie luata in calcul de catre orice companie.