Cheesecake cu capsuni – Secretul celei mai pufoase prajituri

Cheesecake cu capsuni – Secretul celei mai pufoase prajituri

Cheesecake-ul este un desert racoritor, mult mai sanatos decat alte prajituri si foarte usor de facut. Aceasta reteta poate fi usor adaugata pe lista preferatelor tale. Trebuie doar sa incerci o singura data reteta si, dupa ce vei vedea cat este de usor de preparat si cat este de gustoasa, o vei face mereu.


Cheesecake cu capsuni: Desertul preferat al familiei

Fie ca ai musafiri sau ca vrei sa ii surprinzi pe cei dragi cu un desert delicios, aceasta prajitura cu crema de branza si blat de biscuiti este perfecta!

Reteta cheesecake cu branza de vaci si capsuni

Ingrediente cheesecake cu capsuni

Pentru blat ai nevoie de:

  • 500 grame de biscuiti;
  • un pachet de unt;

Pentru crema ai nevoie de:


  • 1 kg de branza de vaci grasa si nesarata;
  • coaja rasa de la o lamaie;
  • 3 linguri mari de smantana cu 20% grasime;
  • 180 grame de zahar;
  • 4 oua;
  • 3 linguri cu varf de faina alba;
  • un praf de sare;
  • o esenta de vanilie mica;
  • 200 grame de capsuni.

Pentru jeleu ai nevoie de:

  • 300 grame de capsuni;
  • un plic de jeleu;
  • 100 ml apa;
  • 30 grame de zahar.

Cum preparam aceasta reteta delicioasa?

Prepararea blatului de biscuiti

Eu am cumparat biscuiti Fitness, se gasesc la cutii de 5kg, insa ii poti cumpara varsati. Puteti folosi si biscuiti simpli, insa daca biscuitii nu au zahar, adaugati si 30 de grame de zahar in blatul din biscuiti.


Acesti biscuiti sunt deliciosi, sunt suficient de dulci, insa aveti grija sa ii cumparati proaspeti. Unul dintre secretele unui cheesecake perfect este si alegerea biscuitilor. Biscuitii Fitness sunt perfecti!

Am rupt biscuitii in bolul blenderului si i-am mixat pana s-au maruntit. Apoi, am pus biscuitii intr-un bol si peste am adaugat untul pe care l-am topit anterior la cuptorul cu microunde.

Amestecul obtinut l-am pus intr-o tava rotunda cu peretii detasabili. Am presat bine biscuitii atat pe fundul tavii, cat si pe margine, apoi am bagat totul la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, timp de 6 minute. Apoi, am scos tava din cuptor si am lasat-o sa se raceasca.


Prepararea cremei pentru cheesecake

Intre timp, am pregatit crema pentru cheesecake. Eu am avut branza de vaci proaspata, grasa si scursa bine de zer, cumparata de la tara. Cand nu am acces la branza cumparata de tara, prefer sa folosesc branza Oke. Este accesibila ca pret (aproximativ 10-11 lei in Carrefour) si este foarte calitativa si buna. Acesta este secretul unui cheesecake pufos! Branza de vaci grasa, preparata chiar de tine in blender.

Am incercat sa prepar cheesecake si cu crema de branza, insa nu a iesit la fel de bun ca acesta.

Branza de vaci am pus-o in blender si am amestecat totul aproximativ 6 minute, pana a devenit branza foarte fina. Apoi, am adaugat cate un ou si am lasat sa se incorporeze. Am oprit blenderul si deasupra am adaugat zaharul, faina, dar si praful de sare. Apoi am pornit din nou blenderul pentru ca totul sa se incorporeze.

Urmatorul pas este sa scoti din nou capacul de la blender si sa adaugi acolo smantana, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Amesteca totul bine.

Crema pentru cheesecake este gata!

Toarna jumatate din compozitie in tava, peste crusta de biscuiti. Spala capsunii, taiei-i in jumatate si pune-i in tava, apoi toarna peste si cealalta jumatate de compozitie. Baga totul la cuptor si lasa tava acolo pentru aproximativ 40 de minute, la foc mic.

Prepararea jeleului

Dupa ce prajitura s-a copt, am inceput sa prepar jeleul. Am spalat capsunii, i-am taiat si i-am pus pe foc, intr-o oala.

Intr-un bol mic am pus zaharul, continutul plicului de jeleu, 100 ml de apa si am amestecat. Dupa ce capsunii si-au lasat putin suc, am turnat peste amestecul preparat. Am lasat sa fiarba, in timp ce amestecam, timp de 2-3 minute.

Dupa ce prajitura se raceste putin, poti sa torni amestecul cu jeleu peste aceasta. Lasa prajitura sa se raceasca foarte bine, apoi bag-o in frigider si tine-o acolo peste noapte.

Truc: Taie felii perfecte din cheesecake! 

A doua zi, dupa ce prajitura s-a racit, am scos marginea detasabila de la tava si am taiat o felie perfecta de cheesecake. Cum? Am pus cutitul in apa calduta pentru 20 de secunde, inainte de a taia prajitura.

Sper sa va placa aceasta prajitura si sa o incercati si voi!

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI