Condurasul sau condurul doamnei, planta gingasa cu flori colorate

0
12011

Condurasul sau condurul doamnei, planta gingasa cu flori colorate

Condurasul sau condurul doamnei face parte din Familia Tropaeolaceae si este o planta ce decoreaza prin florile sale frumoase si prin frunze. De asemenea, chiar si modul de crestere a tulpinilor si lastarilor este unul deosebit.


Condurasul este o planta gingasa, deosebit de frumoasa, planta ce are semintele florile, dar si frunzele comestibile.

Origine: Peru

Condurasul te va bucura cu florile ei frumoase toata vara si toamna. De aceea, este ideala pentru cei ce vor sa isi mentine gospodaria colorata in ambele anotimpuri. Iarna, condurasul poate fi cultivat si intr-o sera calda.


Cerintele condurasului – Condurul doamnei, o floare superba

In ceea ce priveste cerintele acestei flori, trebuie sa stii ca planta nu este deloc pretentioasa. Cu toate acestea, exista cateva mici lucruri de care trebuie sa tinem cont pentru a ne bucura de flori bogate.

Solul: Condurasul sau condurul doamnei prefera solurile revene, afanate, dar nu prea bogate. Excesul de hrana va face planta sa creasca destul de mult, insa doar in frunze, nu si in flori.

Lumina: Daca vrei ca floarea sa te bucure cu flori frumoase, pozitioneaz-o intr-o zona cu lumina naturala. Are nevoie de soare cel putin cateva ore pe zi.


Inmultirea: Inmultirea condurasului se face prin seminte. Se poate semana direct in gradina aceasta floare, dar si in ghivece de aproximativ 9 cm. Se pun cam 4 seminte la fiecare ghiveci.

Este important sa ii oferi apa cu regularitate pentru a te bucura de flori frumoase.

Soiurile disponibile: Condurasul are soiuri pitice, perfecte pentru a decora gradinile, aleile, dar si pentru casa ta. De asemenea, condurul doamnei ne bucura si cu soiuri agatatoare. Acestea sunt perfecte pentru a decora un balcon, o balustrada, dar si pentru a fi pozitionate pe terasa casei tale.


Condurul doamnei sau condurasul, o floare comestibila

Ceea ce este mai putin cunoscut despre aceasta floare, dar extrem de apreciat este faptul ca florile, frunzele, dar si semintele sunt comestibile. De cele mai multe ori, florile sunt folosite in salate deoarece sunt frumoase, decorand superb felul de mancare.

De asemenea, chiar si semintele sunt comestibile. Ele se folosesc ca inlocuitor pentru capere (acel ingredient tip condiment, de obicei murat).

Frunzele acestei flori sunt si ele comestibile, avand o aroma usor picanta, dar racoritoare. Frunzele se pot pune ca decor in supele creme, fiind ideale pentru a decora o farfurie frumoasa. De asemenea, cu ele poti decora si garniturile din legume, dar si salatele sau deserturile.

De asemenea, si florile se pot folosi ca decor pentru feliile de prajituri servite musafirilor, dar si pentru torturi.

Condurul doamnei sau condurasul este o floare ce ne decoreaza gradinile, curtile, dar si o floare comestibila, ideala pentru a decora mancarurile.

sursa foto: Pinterest