Craitele: Florile colorate care ne infrumuseteaza curtea vara

0
2638
craitele si aranjarea florilor in gradina

Craitele: Florile colorate care ne infrumuseteaza curtea vara

Craitele sunt florile superbe care infloresc toata vara si ne fac gradina mai frumoasa. Au un miros patrunzator si o culoare absolut spectaculoasa!


Cum li se mai spune craitelor?

In denumirea populara, craitele se mai numesc si tigancuse, vazdoage, ferfeni sau sascute.

Ingrijirea craitelor

Craitele sunt flori ce nu au nevoie de ingrijiri speciale, insa este bine sa tii cont de anumite sfaturi pentru a avea craite frumoase, inflorite toata vara.

Se recomanda, ca si in cazul altor flori, indepartarea frunzelor si florilor ofilite pentru a stimula aparitia de noi flori.


Udarea craitelor se face in cantitati moderate de apa. Lasati substratul sa se usuce intre doua udari.

Este adevarat ca aceste flori, craitele, sunt flori recunoscute pentru faptul ca suporta perioade scurte de seceta. Cel mai bine este sa nu le lasam sa treaca prin astfel de perioade si sa avem grija ca ele sa aiba mereu apa.

Unde pozitionam craitele?

In ceea ce priveste lumina, craitele au nevoie de lumina. Asa ca, cel mai bine este sa le pozitionezi in spatiile insorite, mai ales in zona sudica. Acolo, razele soarelui vor ajunge rapid la florile noastre!


Fertilizarea

Craitele au nevoie si de fertilizare. Aceasta se face primavara si vara, cu ajutorul ingrasamintelor lichide sau fertilizatoarelor ce au eliberare prelungita.

Cel mai bine este sa intrebati la magazinele de specialitate care este cel mai bun fertilizator pentru ca voi sa aveti flori frumoase, colorate si mereu inflorite. Cei de acolo va vor sfatui ce fertilizator sa alegeti si in functie de pamantul pe care il aveti, dar va vor oferi sfaturi si in ceea ce priveste administrarea acestor fertilizatoare.

Aranjarea florilor in gradina

In galeria foto de mai jos va oferim o serie de idei pentru a aranja in gradina voastra atat craitele, cat si celelate flori frumoase si colorate pe care le aveti!